Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πάει αρκετός καιρός από τότε που σας έδωσα την τελευταία συνταγή μου, γι αυτό σήμερα σκέφτηκα να σας δώσω μία καινούργια, εύκολη και νόστιμη, που δοκίμασα με φίλες τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και μας άρεσε πολύ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Μπακαλιάρος
με πράσα και σταφίδες (5 μερίδες)
Υλικά:
5 μερίδες μπακαλιάρου (1 φύλλο μπακαλιάρου, παστός ή υγράλατος καλά ξαρμυρισμένος
σε νερό)
5 πράσα
2 κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 κ.σ. σταφίδες μαύρες
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καυτερή (ποσότητες ανάλογες με τα
γούστα σας)
Εκτέλεση:
Σε πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε τις μερίδες του ξαρμυρισμένου
μπακαλιάρου.
Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε
τα κρεμμύδια χοντροκομμένα σε ροδέλες και τα πράσα σε κομμάτια 4-5 εκ. (αν
είναι χοντρά τα πράσα τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος). Τα πασπαλίζουμε με το
θυμάρι και τα σβήνουμε με το κρασί. Όταν αυτό εξατμισθεί, βάζουμε τον πελτέ και
τον ψήνουμε λίγο στον πάτο του τηγανιού ή της κατσαρόλας, και στη συνέχεια
προσθέτουμε τα ντοματάκια και όσο νερό χωράει η κονσέρβα τους. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή στο αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος είναι ήδη αλμυρός) και προσθέτουμε λίγη πάπρικα καυτερή,
βράζουμε τη σάλτσα 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τη ρίχνουμε επάνω στον ωμό μπακαλιάρο
και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς επί 45’.
Καλή σας όρεξη