Γεια σας φίλες και φίλοι μου
σαν αποχαιρετιστήριο για τον χειμώνα, έφτιαξα χθες ένα φαγητό που αγαπάω πολύ. Ρεβίθια με σπανάκι και πορτοκάλι.
Δεν ξέρω εάν το έχετε δοκιμάσει. Αν όχι, σας βεβαιώνω πως είναι νοστιμότατο. Η αίσθηση της γεύσης της φλούδας του πορτοκαλιού που την κόβετε σε μικρά κομμάτια καθώς τρώτε, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά είναι μοναδική. Αρκεί βέβαια τα πορτοκάλια να μην είναι ραντισμένα.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Ρεβίθια με σπανάκι και πορτοκάλι (2-3 μερίδες)
1 φλ. ρεβίθια (μουσκεμένα από το βράδυ)
1 κρεμμύδι, με 2 καρφιά γαρύφαλλα (καρφωμένα επάνω του)
1 κρεμμύδι, με 2 καρφιά γαρύφαλλα (καρφωμένα επάνω του)
1 φύλλο δάφνης
4 -5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κιλό σπανάκι
1 πορτοκάλι βιολογικό κομμένο σε 8 φέτες (με τη φλούδα)
1 πορτοκάλι (χυμός)
1 πορτοκάλι (χυμός)
6 κ.σ. λάδι
Βράζουμε τα ρεβίθια σε νερό, με το κρεμμύδι και τα καρφωμένα επάνω του γαρύφαλλα, και το φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.