Γεια σας φίλες και φίλοι
Μία καταπληκτική μους σοκολάτας έκανα σήμερα. Αφού δοκίμασα
αρκετές από τις συνταγές που βρήκα στο διαδίκτυο χωρίς να ικανοποιηθώ αποφάσισα
να κάνω τη δική μου δοκιμή. Πέτυχε, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Πανεύκολη
συνταγή και πολύ υγιεινή. Δοκιμάστε την και πείτε μου τη γνώμη σας.
Μους σοκολάτας
με αβοκάντο
Υλικά
1 αβοκάντο
12 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι (μουλιασμένοι από το βράδυ σε
νερό με λίγο κονιάκ)
3 κ.σ. γεμάτες κακάο
1 πρέζα αλάτι μέτριο 1 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ
2 κομμάτια κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί με 2 κ.σ. γάλα
(2 από τα 5 κομμάτια που έχει μία πλάκα σοκολάτας κουβερτούρα)
Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι μαζί
με νερό στο οποίο είχα βάλει από το βράδυ τους χουρμάδες. Προσθέτω το νερό
λίγο-λίγο μέχρι να έχω την σύσταση της μους που επιθυμώ. Συνήθως το παίρνει όλο
(αν έχετε βάλει τους χουρμάδες σε ένα μπολ με νερό τόσο ώστε μόλις να τους σκεπάζει).
Σερβίρω με καβουρδισμένα σπασμένα
αμύγδαλα ή ψιλοκομμένες φράουλες.
Η ποσότητα αυτή της μους μπορεί
να χρησιμοποιηθεί και για τάρτα
σοκολάτας:
Για την βάση της τάρτας, ανακατεύουμε ½ πακέτο αλεύρι απ, με 1
ποτ.καφέ λάδι, 1 ποτ. καφέ γιαούρτι
κατσικίσιο και 1 κ.σ. κοφτή καστανή ζάχαρη και φτιάχνουμε ένα πολύ μαλακό
ζυμάρι το οποίο απλώνουμε με τα χέρια σε ταρτιέρα και ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο.
Απλώνουμε στην ψημένη τάρτα, όταν κρυώσει, τη
μους και γαρνίρουμε επάνω είτε με τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα είτε με
μπαστουνάκια φλούδας πορτοκαλιού.
(Για τα μπαστουνάκια, κόβουμε λεπτή
φλούδα πορτοκαλιού σε λεπτές λουρίδες σαν σπιρτόξυλα, και τα βράζουμε για 5
λεπτά σε νερό. Τα σουρώνουμε, τα απλώνουμε σε λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με
καστανή ζάχαρη και τα βάζουμε για λίγα λεπτά κάτω από το γκριλ να στεγνώσουν
και να καραμελώσουν).
Καλή σας επιτυχία