Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ένα πολύ εύκολο και υγιεινό, όπως πάντα, φαγητό έχω να σας προτείνω σήμερα, μια που το έφτιαξα χθες και σας το φωτογράφισα. Μόνο που ανυπομονώντας να καθίσω να το φάω, το φωτογράφισα καθώς άχνιζε ακόμη ζεστό-ζεστό και γι αυτό βγήκε και η φωτογραφία λίγο θολή. Κρίμα που δεν έχω τρόπο να σας κάνω να το μυρίσετε κιόλας...
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Σαρδέλες ριγανάτες με πατάτες φούρνου (3 μερίδες)
1/2 κιλό σαρδέλες (καθαρισμένες από τα κεφάλια και τα εντόσθια)
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (με τη φλούδα του)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
6-8 κ.σ λάδι
Στρώνουμε στο ταψί τις λεπτοκομμένες πατάτες (τόσο λεπτές ώστε να ψηθούν συγχρόνως με τα ψάρια) και από πάνω τις σαρδέλες. Μοιράζουμε τις φέτες λεμονιού επάνω στις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και αρκετή ρίγανη. Ρίχνουμε από πάνω το λάδι και 1 ποτήρι νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για μισή περίπου ώρα.
Προσθέτετε στο σερβίρισμα χυμό λεμονιού και φρεσκοκομμένο μαϊντανό, εάν το επιθυμείτε. Συνοδέψτε το με μία σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη
- Γίνεται ακόμη πιο νόστιμο το φαγητό αν ανάμεσα στις πατάτες και τα ψάρια βάλετε ροδέλες κρεμμυδιού.