Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Τα ναι και τα όχι στα εμβόλια του Covid19

 

Γεια σας φίλες και φίλοι  μου


Συνάδελφοι και φίλοι αγαπητοί, έχουν πάρει θέση απέναντι στα νέας τεχνολογίας εμβόλια που εγκρίθηκαν λόγω επείγουσας κατάστασης, γι αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να εξηγήσω και την δική μου θέση στο θέμα αυτό, η οποία, δεν διστάζω να δηλώσω από την αρχή πως είναι αρνητική.

Η θέση μου αυτή στηρίζεται στη μακρόχρονη ενασχόλησή μου με την έρευνα των επιδράσεων της αντίδρασης του στρες στην λειτουργία του οργανισμού. Είναι πια στην εποχή μας παραδεκτό από την επιστημονική κοινότητα πως το 90-95% των γνωστών μας νοσημάτων

οφείλονται σε αυτή την αντίδραση, όταν η διάρκειά της είναι μεγαλύτερη από τις αντοχές του οργανισμού. Στην εποχή μας, με τα τόσα περιβαλλοντικά και ψυχικά στρες, ο καθένας μας είναι ευάλωτος σε ασθένειες λόγω της συνεχούς αντίδρασης μάχης ή φυγής (αντίδραση στρες). Ιδιαίτερα όσοι (και είναι δυστυχώς οι περισσότεροι) δεν γνωρίζουν τρόπους και μεθόδους με τις οποίες μπορούν να σταματούν συχνά αυτή την αντίδραση και να δίνουν στον οργανισμό τους την ευκαιρία να χαλαρώνει και να ξαναβρίσκει τις ισορροπίες του.

Η παρατεταμένη αντίδραση του στρες, αποδιοργανώνει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Κανένα σύστημα δεν μένει απρόσβλητο. Το ποιο νόσημα θα εμφανίσει καθένας όταν εξαντληθεί η αντοχή του, εξαρτάται από την δική του κληρονομικότητα  και τον τρόπο που ζει. Ένα από τα συστήματα που υφίσταται τέλεια αποδιοργάνωση λόγω της αντίδρασης του στρες είναι το ανοσοποιητικό μας. Οι στρατιώτες φυλακές μας, τα λευκά μας αιμοσφαίρια, αλλάζουν τελείως τις λειτουργίες τους υπό την επίδραση των ορμονών και άλλων φλεγμονωδών ουσιών της αντίδραση του στρες και οδηγούν, όπως είναι καλά γνωστό πια, σε αλλεργίες, αυτοάνοσα, καρκίνους κ.λπ.

Αυτή η αποδιοργάνωση του ανοσοποιητικού μας είναι που μου δημιουργεί τις αρνητικές σκέψεις για τα εμβόλια mRNA. Η τεχνολογία δεν είναι καινούργια, είναι αρκετά παλιά, όμως πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε εμβόλια όπως τα τωρινά. Το πρόβλημα, κατά την άποψή μου, είναι πως με αυτό το συνθετικό μόριο (mRNA) που χορηγείται στον οργανισμό με το εμβόλιο, δίνεται η εντολή στα κύτταρά μας να παράξουν μία πρωτεΐνη ξένη προς τον οργανισμό μας.  Την πρωτεΐνη που έχει ο Covid19 στο εξωτερικό του περίβλημα. Και καλείται το ανοσοποιητικό μας να φτιάξει αντισώματα για να εξουδετερώσει μία πρωτεΐνη που θα έχει φτιάξει ο ίδιος μας ο οργανισμός… 

Ναι μεν η πρωτεΐνη είναι ξένη για τον οργανισμό, αλλά το γεγονός πως θα την έχει φτιάξει ο ίδιος ο οργανισμός μας, θεωρώ πως είναι πολύ επίφοβο να οδηγήσει το ανοσοποιητικό (ιδιαίτερα αν αυτό είναι διαταραγμένο από το στρες) σε εξουδετέρωση και καταστροφή και άλλων πρωτεϊνών στη συνέχεια που θα δημιουργούνται από τα κύτταρά μας, με αποτέλεσμα την αύξηση της εμφάνισης αργότερα αυτοανόσων και άλλων νοσημάτων…

Δεν είναι μία απλή καλοστημένη μηχανή ο οργανισμός μας. Είναι ένας ζωντανός με νοημοσύνη οργανισμός, του οποίου την αντίδραση στις διάφορες συνθήκες δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε, όσες γνώσεις και αν διαθέτουμε. Γι αυτό πιστεύω πως ένα τέτοιο εμβόλιο, θα έπρεπε να δοκιμαστεί επί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αποφασιστεί η μαζική του χορήγηση στον πληθυσμό. Το επείγον της κατάστασης δεν θεωρώ πως είναι δικαιολογία για τέτοιου είδους μαζικές δοκιμαστικές χορηγήσεις. 

Απ΄ όσο γνωρίζω ετοιμάζονται και άλλα εμβόλια που έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης, όπως αυτό της Novavax που βρίσκεται ήδη στην Βρετανία στη φάση 3 των δοκιμών, και περιέχει έτοιμη την πρωτεΐνη του ιού, αντί να δίνει εντολή στα κύτταρά μας να την παράγουν. Προσωπικά το θεωρώ λιγότερο επικίνδυνο, ιδιαίτερα για άτομα που πάσχουν ήδη από κάποιο νόσημα, πράγμα που δείχνει, πως η λειτουργία του ανοσοποιητικού τους είναι ήδη διαταραγμένη.

Με αγάπη   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κ. Τσουκαλη και σας ευχαριστουμε για τα άρθρα σας. Όσον αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca, ποια είναι η άποψη σας ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.