Γεια σας φίλες και φίλοι
Μία τάρτα με κολοκύθα έκανα χθες και σκέφτηκα να σας δώσω την συνταγή, γιατί ήταν νοστιμότατη. Δοκιμάστε την.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Τάρτα με κολοκύθα
Υλικά:
Για την τάρτα:
1 φλ. καφέ λάδι1 φλ.καφέ γιαούρτι (από 1 κεσεδάκι γιαούρτι κατσικίσιο)
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λίγο λιγότερο από μισό πακέτο
4 κ.σ λάδι
3 φλ. κολοκύθα (Ψημένη στο φούρνο, κομμένη σε χοντρές φέτες με τη φλούδα και περιχυμένη με λίγο ξύδι βαλσαμικό. Στη συνέχεια βγάζουμε τη φλούδα και κόβουμε με δύο μαχαίρια τη ψημένη κολοκύθα).
3 φλ. κολοκύθα (Ψημένη στο φούρνο, κομμένη σε χοντρές φέτες με τη φλούδα και περιχυμένη με λίγο ξύδι βαλσαμικό. Στη συνέχεια βγάζουμε τη φλούδα και κόβουμε με δύο μαχαίρια τη ψημένη κολοκύθα).
1 μεγάλο ή δύο μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό (για τα κρεμμύδια)
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό (για τα κρεμμύδια)
Λίγη φέτα
1-2 αυγά
1/3 κ.γ κόλιαντρο σκόνη
1/3 κ,γ σπόρους μάραθου (σπασμένους)
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της τάρτας και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι που το στρώνουμε με τα χέρια σε μια ταρτιέρα. Το αφήνουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια πασπαλισμένα με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη καστανή. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά τα σβήνουμε με λίγο ξύδι βαλσαμικό.
Σε ένα σκεύος, ετοιμάζουμε την ψημένη κολοκύθα και προσθέτουμε σε αυτήν λίγη φέτα σε τρίμματα, αλάτι και πιπέρι, και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Ψήνουμε την ζύμη της τάρτας, τρυπημένη ελαφρά με ένα πιρούνι σε διάφορες μεριές, μέχρι να στεγνώσει αρκετά, για να μην μαλακώσει από την γέμιση. Προσοχή να μην παραψηθεί, απλά να στεγνώσει.
Στη συνέχεια την βγάζουμε από τον φούρνο, βάζουμε επάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και από πάνω το μείγμα της κολοκύθας.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο κεσεδάκι γιαούρτι χτυπημένο με το ή τα αυγά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου