Γεια σας φίλοι μου
Σήμερα θα σας δώσω συνταγή για ένα καλοκαιρινό φαγητό. Όπου νά ναι οι μελιτζάνες θα ωριμάσουν στους κήπους. Ευκαιρία λοιπόν για μία νόστιμη και πολύ εύκολη συνταγή.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Κόβετε σε ροδέλες (περίπου ενάμισυ δάχτυλο πάχος) τις μελιτζάνες. Τις βάζετε σε λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένες με ένα πινέλο, και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα (αν έχει η κουζίνα σας, αλλιώς τις ψήνετε στο γκριλ). Τις τοποθετείτε σε πιατέλα κυκλικά και ρίχνετε επάνω τους μία πολύ ελαφριά σάλτσα ντομάτας (ντομάτα φρέσκια κομμένη ή ντοματάκια κονσέρβας, λίγο λάδι, μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη και μία πρέζα κανέλα). (Προσέξετε να μη βράσετε πολύ την ντομάτα για να έχει δροσερή γεύση). Στη μέση της πιατέλας βάζετε γιαούρτι (πρόβιο κατσικίσιο με χαμηλά λιπαρά) που το έχετε ανακατέψει με λίγο λιωμένο σκόρδο και λίγο αλάτι. Στολίζετε το πιάτο με λίγο μαϊντανό.
Το πιάτο συνοδεύεται πολύ καλά με πατάτες «τηγανητές» φούρνου. (ένας έξυπνος τρόπος και πολύ πιο υγιεινός για να φάτε πατάτες που μοιάζουν στη γεύση με τηγανητές)
Πατάτες «τηγανητές» φούρνου
Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 2-3 χιλιοστών και μετά στη μέση (εικόνα). Τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας, με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή πάπρικα γλυκιά (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας σε γεύση) και ελάχιστο λάδι. (Μία κουταλιά αρκεί για ολόκληρο ταψί με πυκνά στρωμένες πατάτες). Τις στρώνετε στη συνέχεια σε μία στρώση στη λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα. (Μπορείτε να τις ψήσετε συγχρόνως με τις μελιτζάνες). Αν θέλετε λίγο πριν τις βγάλετε μπορείτε να τις πασπαλίσετε με τριμμένη παρμεζάνα. Γίνονται έτσι πολύ πιο τραγανές και πικάντικες.
Enjoy….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου