Ο φαγόπυρος είναι ένας σπόρος που περιέχει όλα τα απαραίτητα
αμινοξέα για την δημιουργία των πρωτεϊνών του οργανισμού, γι αυτό αποτελεί ένα
πολύ καλό υποκατάστατο του κρέατος στη χορτοφαγική διατροφή. Δεν περιέχει
γλουτένη και είναι πλούσιος σε μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Πουλιέται άψητος (λευκό χρώμα) ή ψημένος (καφέ χρώμα).
Η σημερινή μου σαλάτα, το γνωστό ταμπουλέ έγινε με καφέ φαγόπυρο και σας συστήνω να την δοκιμάσετε.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Για τον φαγόπυρο
1 φλ. φαγόπυρος ψημένος (όχι γεμάτο)
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
2 φλ. νερό ή ζωμό
λαχανικών
2 κ.σ. λάδι
Στο λάδι μαραίνουμε λίγο το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τον
φαγόπυρο και αφού τον γυρίσουμε και αυτόν
για λίγο στο λάδι, τον σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και το σιγοβράζουμε σκεπασμένο
να πιει τα υγρά του.