Γεια σας φίλες και φίλοι
Τα εγγόνια μου, που φιλοξενώ αυτές τις ημέρες εδώ στη Κέρκυρα για διακοπές, ζήτησαν πρoχθές να τους φτιάξω λαζάνια με κιμά, γιατί όπως μου είπαν τα ...λατρεύουν. Εγώ τους έφτιαξα λαζάνια με λαχανικά και κολοκυθόσπορους (πλούσιοι σε σίδηρο) και τα...λάτρεψαν και αυτά. Θεώρησα λοιπόν καλό να σας δώσω τη συνταγή. Ίσως τα λατρέψετε και εσείς... Και έχουν μέσα και κουρκουμά, για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου σας ξαναμίλησα πρόσφατα.
Λαζάνια με λαχανικά
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Ίση ποσότητα κολοκύθια κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, χτυπημένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ. κουρκουμά
2-3 ώριμες ντομάτες λιωμένες ή αντίστοιχη ποσότητα έτοιμο
ντοματοπολτό
1 κ.σ. αλάτι (κοφτή), πιπέρι, μία πρέζα ζάχαρη
3 κ.σ. κολοκυθόσποροι καθαρισμένοι
10 κ.σ. λάδι
8 κ.σ. τυρί κίτρινο τριμμένο της αρεσκείας σας ή μοτσαρέλα
Για τη
μπεσαμέλ:
1/2 μπουκάλι
γάλα (με χαμηλά λιπαρά)
2 κ.σ.
(φουσκωτές) κορν φλάουρ
1 κ.γ. (κοφτό)
αλάτι
Λίγο
τριμμένο μοσχοκάρυδο (προεραιτικά)
Ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει
Σε βαθύ
τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια
φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και
συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, τον
μαϊντανό και τους κολοκυθόσπορους, αλάτι και πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και
σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει το μίγμα (να μην πήξει πολύ).
Σε πυρέξ
στρώνουμε ελάχιστο από το μίγμα λαχανικών, και τρία φύλλα λαζάνια ωμά. Συνεχίζουμε
με μία στρώση λαχανικών, και 2 κ.σ. τυρί. Στη συνέχεια μία δεύτερη στρώση
λαζάνια, τα υπόλοιπα λαχανικά και 2 ακόμη κ.σ τυρί και τέλος μία στρώση λαζάνια
και από πάνω τη μπεσαμέλ με το υπόλοιπο τυρί μέσα (4 κ.σ.)
Ψήνουμε στους
170 βαθμούς (στον αέρα) στη μέση περίπου του φούρνου, μέχρι το
φαγητό να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου