Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία πολύ εύκολη, γρήγορη και πολύ υγιεινή, όπως πάντα, συνταγή για μακαρόνια θα σας
δώσω σήμερα. Αυτό που την κάνει πολύ υγιεινή και την συνιστώ ιδιαίτερα στους χορτοφάγους
είναι πως εκτός από τα μανιτάρια που όπως έχουμε ξαναπεί αποτελούν ένα πολύ καλό υποκατάστατο του κρέατος, τα
μακαρόνια έχουν μέσα και σόγια, που κάνει αυτό το φαγητό ακόμη πιο θρεπτικό. Θα
τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα που πουλούν βιολογικά προϊόντα.
Μακαρόνια με μανιτάρια
1 πακέτο μακαρόνια σόγιας ή μακαρόνια ολικής άλεσης
Σάλτσα: 1 κεσεδάκι μανιτάρια άσπρα χοντροκομμένα
4 σκ. σκόρδο χοντροκομμένo
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια χυμό
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
6 κ.σ. λάδι
Λίγος επιπλέον μαϊντανός για το γαρνίρισμα
4 σκ. σκόρδο χοντροκομμένo
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια χυμό
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. αλάτι, πιπέρι
6 κ.σ. λάδι
Λίγος επιπλέον μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί μέσα σε
κατσαρόλα να βράσουν και να πήξει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια σε
αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε επάνω τους 2 κ.σ. λάδι και τα
ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με σάλτσα
επάνω τους, πασπαλισμένα με μαϊντανό. Αν θέλετε να βάλετε επάνω και τυρί,
προτιμήστε το «πεκορίνο», γιατί προέρχεται από πρόβατα που
τρέφονται με χορτάρι και ίσως έτσι γλυτώνετε λίγα από τα αντιβιοτικά και τις ορμόνες.
Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου