ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ
Γεια σας φίλοι μου
Η μουσική φαίνεται τελευταία να εμπνέει πολλούς νέους ανθρώπους να κάνουν χιούμορ με αυτήν. Όπως και να έχει, είναι καλό να γελάς ακούγοντας και λίγη μουσική συγχρόνως. Δεν νομίζετε;
Με αγάπη
Άρθρα και συμβουλές από την γιατρό Δρ Ελένη Τσουκαλή για την σωστή διαχείριση του στρες και την βελτίωση της υγείας και της ζωής, καθώς επίσης όλες οι νεότερες απόψεις για την λειτουργία του οργανισμού μας, από τις έρευνες ιατρικής και βιολογίας.
Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010
Σοφά λόγια (14)
ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ....
Από το βιβλίο «Secrets of the World Class» του Steve Siebold
Τίποτα δεν μπορεί να προσθέσει περισσότερη δύναμή στη ζωή σας από την συγκέντρωση όλων των ενεργειών σας σε ένα περιορισμένο πακέτο στόχων.
~Nido Qubein~
Και
Η επίμονη αυτοσυγκέντρωση είναι κάτι που μαθαίνεται. Δεν γεννιέται κανείς μαζί της. Είναι κάτι που πετυχαίνεται με καθημερινή εξάσκηση.
~Steve Siebold~
Από το βιβλίο «Secrets of the World Class» του Steve Siebold
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Χειμώνας (4)
Γεια σας φίλοι μου
Έναν ακόμη θάμνο που τώρα τον χειμώνα γεμίζει κόκκινα μπαλάκια και στολίζει πολύ όμορφα τον κήπο μου, θα σας δείξω σήμερα. Λέγεται «ναντίνα». Τη άνοιξη γεμίζει άσπρα λουλούδια σε τσαμπιά, που τον χειμώνα μετατρέπονται σε τσαμπιά με κόκκινα μπαλάκια. Ο τρελός καιρός της Κέρκυρας έκανε τις δικές μου ναντίνες να ανθίσουν και πάλι τώρα, όπως βλέπετε, και έτσι οι θάμνοι μου έχουν αυτόν τον καιρό μικτή εικόνα άνοιξης και χειμώνα.
Τώρα τον χειμώνα, κόβοντας κλωνάρια για να βάλουμε στα βάζα μας, τα κόβουμε έτσι, ώστε να φέρουμε το φυτό στο ύψος και το μέγεθος γενικά που θέλουμε. Κάνουμε έτσι δηλαδή το κλάδεμά του, γιατί την άνοιξη που ανθίζει δεν του αρέσει να το κλαδεύουν. Αν το αφήσετε ακλάδευτο, ψηλώνει και μεγαλώνει αρκετά.
Είναι φυτό πολύ εύκολο στη συντήρησή του. Μπορείτε να το διατηρήσετε και σε γλάστρα στη βεράντα σας. Από την εμπειρία μου μαζί του, διαπίστωσα πως αγαπάει και αυτό τα όξινα εδάφη, όπως οι γαρδένιες και οι καμέλιες, γι αυτό και θα πρέπει να του ρίχνετε συχνά σίδηρο αν θέλετε να έχετε καλή ανθοφορία και έντονο χρώμα κόκκινο στα μπαλάκια του.
Από αυτά τα τελευταία, καθώς πέφτουν στο έδαφος, φυτρώνουν καινούργια φυτά την άνοιξη, τα οποία μπορείτε να μεταφυτεύσετε όπου θέλετε. Μη ξεχνάτε να βάζετε λίγα και σε μικρά γλαστράκια για να έχετε να χαρίζετε σε φίλους. Οι σωστοί ερασιτέχνες κηπουροί πάντα χαρίζουν φυτά, όπως έχουμε ξαναπεί, και γιατί αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος απόκτησης φυτών χωρίς κόστος, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο εάν κάποτε τα δικά μας αρχικά φυτά χαλάσουν θα υπάρχει πάντα σε κάποιον άλλον φιλικό κήπο το φυτό αυτό ώστε να αποκτήσουμε ξανά κομμάτι του για φύτεμα.
Μη ξεχνάτε φίλοι μου επίσης να παραχώνετε τώρα τον χειμώνα τα υπολείμματα των λαχανικών και των φρούτων που μένουν στη κουζίνα σε διάφορες γωνιές του κήπου σας. Το έχουμε ξαναπεί σε παλιότερη κουβέντα μας, πως αυτός είναι ένας πολύ ωραίος, φθηνός και άκοπος τρόπος λίπανσης του κήπου. Μέσα στα δεματάκια αυτά μη ξεχνάτε να βάζετε και τα τσόφλια από τα αβγά σας.
Με αγάπη
Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010
Υγιεινή διατροφή/προβιοτικά (5)
ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ (5, τελευταίο)
Πηγή: http://www.msnbc.msn.com/id/38248460/ns/technology_and_science-science
http://www.nature.com/news/2010/100714/full/news.2010.353.html
Γεια σας φίλοι μου
Σήμερα κλείνοντας την κουβέντα μας για τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά, θα σας πω δυό λόγια και για τους ιούς που έχει βρεθεί πως κατοικούν στο έντερό μας. Οι νεώτερες έρευνες σε αυτό τον τομέα έχουν καταλήξει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Περίπου 1200 είδη ιών κατασκηνώνουν εκεί και συμβιώνουν μαζί μας!.... Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιοί που τρώνε μικρόβια, πράγμα που δεν βλάπτει καθόλου τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα βοηθάει στην ισορροπία των 10 τρισεκατομμυρίων!!! βακτηρίων (500 περίπου είδη) που ζουν μέσα στο ανθρώπινο έντερο. Μέσα στα έντερά μας δηλαδή ζει και ….. βασιλεύει μία ολόκληρη κοινωνία ιών και βακτηρίων που με τη ισορροπία της, βοηθάει την πέψη των τροφών μας. Διασπά τα άμυλα, τα σάκχαρα και τις πρωτεΐνες, που δεν θα μπορούσε αλλιώς ο ανθρώπινος οργανισμός να πέψει.
Και το πιο εκπληκτικό είναι πως από τις έρευνες προέκυψε το συμπέρασμα πως τα είδη των ιών που ζουν στο ανθρώπινο έντερο είναι μοναδικά για τον κάθε άνθρωπο, όπως ακριβώς τα δακτυλικά του αποτυπώματα!....
Το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες και πολλές έρευνες τώρα γίνονται στον τομέα αυτόν.
Με αγάπη
Πηγή: http://www.msnbc.msn.com/id/38248460/ns/technology_and_science-science
http://www.nature.com/news/2010/100714/full/news.2010.353.html
Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010
Άσκηση (21)
ΑΣ ΑΣΚΗΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
Γεια σας φίλοι μου
Πώς πάμε από άσκηση αυτές τις μέρες; Την ξεχάσαμε τελείως; Εγώ όχι όμως. Γι αυτό βρίσκομαι εδώ, για να σας την θυμίζω και αυτήν όπως και όλα όσα βοηθούν την υγεία σας (σωστή διατροφή, διαχείριση συναισθημάτων, ενεργειακή εναρμόνιση, γέλιο).
Αντί να σας δώσω ένα ακόμη βιντεάκι, σκέφτηκα σήμερα να σας προτείνω, άντρες και γυναίκες να ασκηθείτε, καθαρίζοντας λίγο το σπίτι σας. Αν μάλιστα το κάνετε παρέα, όσοι από εσάς είσαστε ζευγάρια, ακόμη καλύτερα. Θα μου πείτε όμως πως μάλλον το σκέφτηκα λίγο αργά. Λόγω ημερών πιθανότατα θα έχετε τελειώσει πια με τη καθαριότητα του σπιτιού. Δεν πειράζει όμως, κρατείστε τις συμβουλές μου για την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε το σπίτι σας. Σίγουρα δεν θα αργήσει και πολύ αυτή να έρθει….
Πολλές από τις δουλειές του σπιτιού είναι πολύ καλή άσκηση για το σώμα μας. Σήμερα λοιπόν σας προσκαλώ να καθαρίσετε τις πόρτες σας. Εσωτερικές, εξωτερικές και τζαμόπορτες. Διαλέξτε όποιο καθαριστικό προτιμάτε, αν και το απλό ξύδι είναι ότι καλύτερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις τζαμόπορτες και λίγο σαπούνι πιάτων είναι το καλύτερο καθαριστικό για τις υπόλοιπες πόρτες. Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα καταφέρετε να κάνετε αυτό το καθάρισμα μία καλή άσκηση για το σώμα σας.
Τεντώνεστε λοιπόν πρώτα πολύ για να φτάσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε (σηκώνεστε και στις μύτες των ποδιών σας) και στη συνέχεια λυγίζετε τα γόνατα και φτάνετε να καθαρίζετε το χαμηλότερο σημείο σε βαθύ κάθισμα. Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές αυτή την εναλλαγή θέσεων (καλό τέντωμα- βαθύ κάθισμα) δυναμώνετε πολύ ωραία τους μυς των μηρών και των γλουτών σας, τα γόνατα και τους αστραγάλους σας. Ενώ η συνεχής κίνηση των χεριών σας καθώς τρίβουν τις επιφάνειες πότε με το δεξί και πότε με το αριστερό χέρι, ασκούν πολύ καλά τα μπράτσα, τους πήχεις και τους αγκώνες σας.
Αν συνοδέψετε το καθάρισμα αυτό και με μία όμορφη ρυθμική μουσική, το όφελος θα είναι διπλό, γιατί θα ευχαριστήσετε και τη ψυχή σας. Και μη ξεχνάτε πως το νόημα της πραγματικότητας εξαρτάται από την δική μας άποψη για αυτήν. Από εμάς δηλαδή εξαρτάται αν θα το θεωρήσουμε αυτό ευχάριστη γυμναστική ή αγγαρεία.
Με αγάπη
Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010
Υγιεινές συνταγές/όσπρια (3)
Γεια σας φίλοι μου
Χρόνια καλά, με υγεία!....
Μια που λόγω των εορτών οι περισσότεροι θα έχετε φάει αρκετά κρεατικά, (παρ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί μία τέτοια γιορτή πρέπει να στηρίζεται σε αιματοχυσία τόσων χιλιάδων ζώων!...) σκέφτηκα πως είναι ευκαιρία να σας δώσω μία συνταγή πολύ δροσερή για όσπρια, έτσι για να σπάσετε για λίγο την μονοτονία της συνεχούς κρεατοφαγίας αυτών των ημερών.
Μια που λόγω των εορτών οι περισσότεροι θα έχετε φάει αρκετά κρεατικά, (παρ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί μία τέτοια γιορτή πρέπει να στηρίζεται σε αιματοχυσία τόσων χιλιάδων ζώων!...) σκέφτηκα πως είναι ευκαιρία να σας δώσω μία συνταγή πολύ δροσερή για όσπρια, έτσι για να σπάσετε για λίγο την μονοτονία της συνεχούς κρεατοφαγίας αυτών των ημερών.
Αυτά ισχύουν βέβαια για όσους αντέχουν οικονομικά αυτή την συνεχή κρεατοφαγία. Οι υπόλοιποι, μη στενοχωριέστε καθόλου. Είσαστε από τους τυχερούς!.... Μπορεί να πιστεύετε πως στερείστε μία από τις απολαύσεις της ζωής, δεν είναι όμως έτσι ακριβώς. Η αλήθεια είναι πως όταν πεινάει κανείς πολύ, ένα κομμάτι ψωμί και λίγο κρεμμύδι ή δύο ελιές , φαντάζουν τόσο στα μάτια του, όσο και στο μυαλό του, σαν η μεγαλύτερη απόλαυση. Και είναι πράγματι, απόλαυση και ματιών και κοιλιάς και ψυχής.
Ενώ τα πλουσιοπάροχα γεύματα με τα αβγά ορτυκιών, τα χαβιάρια, τα γουρουνόπουλα κ.λ.π. δεν είναι παρά απόλαυση ψυχών που έχουν χάσει την έννοια των αξιών της ζωής, και αποζητούν την δικαίωση της ύπαρξής τους μέσα από κάθε είδους επίδειξη πλούτου. Τα καλοστημένα αυτά τραπέζια με τους φασιανούς, μαζί με τα χρυσαφικά στα χέρια και τους λαιμούς, όπως και τα «σινιέ» ρούχα και αξεσουάρ των παρευρισκομένων συνθέτουν μία θλιβερή εικόνα ψυχικού ξεπεσμού και απαξίωσης του θαύματος της ζωής.
Είναι άλλο πράγμα το να χορταίνεις τη σωματική σου πείνα και να παίρνεις τα απαραίτητα για τη ζωή σου θρεπτικά συστατικά και άλλο το να καταντάς το πολύτιμο κορμί σου παραγεμισμένη σακούλα απορριμμάτων, στοιβάζοντας μέσα της ότι τραβάει την προσοχή των ματιών και της μύτης σου, μόνον και μόνον από πείνα ψυχική! Δεν μπορεί να κορεσθεί η ψυχική πείνα με φαγώσιμα, ούτε με τα πιο ακριβά και σπάνια από αυτά, δυστυχώς. Ούτε βέβαια με τα ακριβά κοσμήματα και τα "σινιέ" ρουχαλάκια...
Δεν θα σας κουράσω περισσότερο με τις σκέψεις που παιδεύουν το μυαλό μου αυτές τις ημέρες. Θα συνεχίσουμε όμως αυτή τη κουβέντα μία άλλη φορά. Και τώρα στη συνταγή μας, που είναι, σας βεβαιώνω, νοστιμότατη, εκτός από πολύ υγιεινή.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Φακές με ρύζι, κάρι και γιαούρτι
1 φλ. φακές χοντρές
1 φλ. φακές χοντρές
1 φλ. ρύζι άγριο αναποφλοίωτο, ανάμικτο (όλα τα χρώματα)
6 κ.σ. λάδι
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1-2 μπαχάρια
1 κ. σ. κάρι
1 κύβος λαχανικών (προεραιτικά)
1 γιαούρτι πρόβιο -κατσικίσιο με χαμηλά λιπαρά (4%), ή γίδινο
Μουσκεύουμε από το βράδυ σε νερό τις φακές μαζί με το ρύζι. Την επομένη σουρώνουμε και ξεπλένουμε τα υλικά μας.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σε σιγανή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι μας κομμένο να καραμελώσει, περίπου για ένα τέταρτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο στουμπισμένο (ετικ. «οι συνταγές μου»,31 ) και ψιλοκομμένο και τις φακές με το ρύζι. Ρίχνουμε και το κάρι και τα γυρίζουμε για λίγο όλα μαζί στο λάδι. Στη συνέχεια τα σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι και , αν θέλουμε, ένα κύβο λαχανικών.
Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή (γιατί το κάρυ καίει αρκετά και ο κύβος λαχανικών έχει αρκετό αλάτι) και βράζουμε το φαγητό μας προσθέτοντας λίγο – λίγο ζεστό νερό, προσέχοντας να μη παραβράσουν οι φακές μας και να μείνουν αρκετά στεγνές. Τις αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα φαγητό μας με λίγο μαϊντανό.
Εάν θέλετε προσθέτε από πάνω και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη.
* Εάν δεν βρείτε ανάμικτο ρύζι, χρησιμοποιείστε 1/2 φλ. μπασμάτι αναποφλοίωτο, και από 1/4 φλ. κόκκινο και μαύρο ρύζι.
* Εάν δεν βρείτε ανάμικτο ρύζι, χρησιμοποιείστε 1/2 φλ. μπασμάτι αναποφλοίωτο, και από 1/4 φλ. κόκκινο και μαύρο ρύζι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Αποποίηση ευθύνης
Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.