Γεια σας
Ένα πολύ εύκολο και γνωστό φαγητό θα σας δώσω σήμερα, στη
χορτοφαγική του έκδοση, που προσωπικά τη βρίσκω και πολύ νόστιμη εκτός από υγιεινή.
Φρικασέ με μανιτάρια (2-3 μερίδες)
1 μαρούλι2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμμύδι ξερό
2 μανιτάρια πόρτο μπέλο
4 φύλλα μανιτάρια πλευρώτους
Άνηθος, μαϊντανός
4 κ.σ. λάδι
1 λεμόνι (χυμός)
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Στη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε μέσα τα κρεμμύδια
κομμένα και στη συνέχεια και τα
μανιτάρια σε κομμάτια, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε
μετά τα τα μαρούλια κομμένα, αλάτι και
πιπέρι, και κλείνοντας τη κατσαρόλα με το καπάκι της αφήνουμε το φαγητό να
ψηθεί σε μέτρια φωτιά και να βγάλει τα υγρά του.
Δεν θα χριεαστούν περισσότερα από 10-15 λεπτά.
Τα τελευταία 2-3 λεπτά προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και
μαϊντανό. Στη συνέχεια στον χυμό του λεμονιού διαλύουμε το κορν φλάουρ και το
προσθέτουμε στο φαγητό κουνώντας της κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε στο
σβησμένο αλλά ζεστό ακόμη μάτι της κουζίνας το φαγητό σκεπασμένο να πήξει. Ή το αβγοκόβετε εαν το προτιμάτε.
Καλή σας όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου