Γαλλική κρεμμυδόσουπα
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μια που το χειμωνιάτικο κρύο ακόμη δεν λέει να μας αφήσει, σκέφτηκα να σας δώσω τη συνταγή από τη πολύ γνωστή Γαλλική σούπα, τη κρεμμυδόσουπα. Είναι μια χορταστική υγιεινή σούπα, ένα κι ένα για να μας ζεστάνει ετούτες τις κρύες ημέρες, Απολαύστε την.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
2 κ. σ. αλεύρι
1 ποτήρι νερού κρασί άσπρο
½ ποτήρι νερού κρασί κόκκινο
2 λίτρα νερό
1 κεφάλι σκόρδο ολόκληρο χαραγμένο με μαχαίρι λίγο στη μέση οριζόντια
bouquet garnis (2 φύλλα δάφνης και 2 κλωναράκια θυμάρι τυλιγμένα και δεμένα με 3-4 κλωνάρια μαϊντανό)
αλάτι, πιπέρι
Μαραίνουμε τα κρεμμύδια στο λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι
να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ψήνουμε λίγο ακόμη.
Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί το
αλκοόλ ανακατεύοντας, για να μη κολλήσει το αλεύρι.
Προσθέτουμε το νερό, το σκόρδο, αλάτι (όχι πολύ, γιατί θα μπει από πάνω και το τυρί), πιπέρι και το bouquet garnis. Αυτό το τελευταίο μπορείτε αν θέλετε να το κλείσετε και να το δέσετε μέσα ένα κομμάτι γάζα για να μην σκορπίσουν τα υλικά και δεν μπορείτε να τα βρείτε για να τα αφαιρέσετε στο τέλος.
Βράζουμε περίπου 45΄.
Βγάζουμε το σκόρδο και το bouquet garnis.
Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά πυρέξ ή πήλινα δοχεία, βάζουμε από πάνω μία λεπτή φέτα μαύρο ψωμί ψημένο, πασπαλίζουμε με μία χούφτα τριμμένη γραβιέρα Κρήτης ή κασέρι και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί στο γκριλ.
Σερβίρουμε τη σούπα σε ατομικά πυρέξ ή πήλινα δοχεία, βάζουμε από πάνω μία λεπτή φέτα μαύρο ψωμί ψημένο, πασπαλίζουμε με μία χούφτα τριμμένη γραβιέρα Κρήτης ή κασέρι και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί στο γκριλ.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου