Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Το ξέρετε ότι... (129)


Η κατανάλωση αναποφλοίωτων σπόρων και ιδιαίτερα δημητριακών (ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης) βρέθηκε πως μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, εκτός από το ότι βοηθάει στην ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και στην μείωση της παχυσαρκίας;



Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας

Πολλές φορές σας έχω μιλήσει για την άσκηση και το πόσο ωφέλιμη είναι για την υγεία μας. Είναι απαραίτητη για τη σωστή διαχείριση της αντίδρασης του στρες που συνεχώς παράγεται στον οργανισμό μας και τον καταστρέφει, λόγω εξωτερικών συνθηκών και συναισθηματικής φόρτισης.

Πρέπει να ασκούμαστε καθημερινά, ή τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα τις πέντε από τις επτά ημέρες της εβδομάδας, λένε οι ειδικοί. Σας έχω μιλήσει πολλές φορές γι αυτό, σας έχω δώσει μικρά βίντεο που μπορούν να σας βοηθήσουν να ασκηθείτε διασκεδάζοντας στο σπίτι σας, όποια

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Στρες και αντικοινωνική συμπεριφορά


Οι ορμόνες της αντίδρασης του στρες και ιδιαίτερα οι φλεγμονώδεις ουσίες που παράγονται σε αυτή την αντίδραση, αποδιοργανώνουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού όταν διαρκούν περισσότερο απ΄όσο αντέχει ένας οργανισμός. Αυτό έχει πλέον γίνει αποδεκτό από την ιατρική κοινότητα και γνωρίζουμε τώρα πως νοσήματα όπως τα αυτοάνοσα και ο καρκίνος, είναι αποτέλεσμα αυτής της αποδιοργάνωσης της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συγχρόνως, λόγω της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών, οι επιστήμονες προειδοποιούν, πως ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια θα σκοτώνουν περισσότερους από τον καρκίνο ασθενείς μέχρι το 2050!

Με βάση αυτές τις γνώσεις, κάθε λογικός άνθρωπος κατανοεί, πως θα έπρεπε, επομένως, το πρώτο θεραπευτικό βήμα να είναι η εκπαίδευση των ασθενών στην

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Σάκχαρο αίματος και μικρόβια του εντέρου


Για τα μικρόβια του εντέρου μας, και τη μεγάλη σημασία που έχει η ποικιλία του πληθυσμού τους για την υγεία μας, σας έχω μιλήσει πολλές φορές. Υπάρχει και σχετικό βίντεο που έχω ανεβάσει παλαιότερα στο youtube.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αυτή η ποικιλία μπορεί να χρησιμεύσει και σαν δείκτης της αύξησης του σακχάρου που διάφορες τροφές δημιουργούν στον οργανισμό, πολύ καλύτερος από την μέτρηση των θερμίδων και των υδατανθράκων στην τροφή.

Από την αναλογία των διαφόρων ειδών μικροβίων που ζουν στο έντερό μας

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Είναι η ασθένεια τρόπος απόκτησης δύναμης;


Είναι η ασθένεια ένας τρόπος απόκτησης δύναμης; Μιας δύναμης που δεν είναι ικανό το άτομο να αισθανθεί όσο είναι υγιές;

Η δημοσιογράφος με μάστερ στην Θεολογία Caroline Myss, συγγραφέας πολλών βιβλίων και διαισθητική θεραπεύτρια, ισχυρίζεται πως η πιο πάνω άποψη ευθύνεται για τη δυσκολία θεραπείας διαφόρων ασθενειών. Φοβάται, ενδόμυχα, ο ασθενής πως αν γίνει καλά, θα χάσει κάποια από τα προνόμια που του χαρίζει η ασθένειά του. Όπως το ενδιαφέρον της οικογένειας και των φίλων, ή την αίσθηση πως η ζωή του οφείλει γιατί τον αδίκησε  κ.λπ

Άβυσσος, πραγματικά, η ψυχή μας… Με την γέννησή μας σε τούτη τη γη κουβαλάμε μέσα μας, στα γονίδιά μας, όλες τις μνήμες των προγόνων μας. Τα δικά τους προβλήματα

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Κους-κους κουνουπιδιού με σπανάκι και ψάρι


Γεια σας φίλες και φίλοι. Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό έκανα χθες και σκέφτηκα να σας το δείξω. Γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ ελαφρύ και υγιεινό. Δοκιμάστε το
Μπορείτε βέβαια εσείς να χρησιμοποιήσετε όποιο ψάρι σας αρέσει. 

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

Κους κους κουνουπιδιού με σπανάκι και ψάρι (2 μερίδες)

1 μέτριο κουνουπίδι
Κους-κους κουνουπιδιού με σπανάκι και ψάρι
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. βούτυρο
Λίγο σπανάκι
1 μεγάλη φέτα ψάρι «γλαύκος» κατεψυγμένο
1 κ.σ. κουρκουμάς
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
Αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το πλένουμε. Το κόβουμε στη συνέχεια στο μούλτι  (γίνεται σαν κους -κους) και το σωτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του (να ροδίσει ελαφρά). Του προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια και τα γυρίζουμε για λίγο ακόμη όλα μαζί στο λάδι μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι. Βάζουμε το καπάκι στη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
Συγχρόνως, σε τηγάνι, βάζουμε μία κουταλιά λάδι και τον κουρκουμά και ψήνουμε το ψάρι που έχουμε αφήσει να αποψυχθεί, γυρίζοντάς το μερικές φορές. Μόλις το ψάρι ψηθεί, το σβήνουμε με το λεμόνι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο μίγμα του κουνουπιδιού, μαζί με τον ζωμό του και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.