Γεια σας φίλοι μου
Μία πολύ εύκολη και υγιεινή συνταγή με μανιτάρια και πάλι σκέφτηκα να σας δώσω σήμερα. Δεν είναι δική μου, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι πια πού τη διάβασα. Τα μανιτάρια πόρτο μπέλλο είναι τα μεγάλα μανιτάρια. Υπάρχουν σε λευκό χρώμα και σε ανοιχτό καφετί. Τα δεύτερα είναι πολύ πιο νόστιμα, η γεύση τους θυμίζει κρέας και είναι πολύ ωραία και σκέτα, ψημένα σε μαντεμένιο τηγάνι σχάρα, το γκριλ ή τα κάρβουνα. Στη περίπτωση αυτή τα μαρινάρετε για λίγο σε μίγμα από λάδι, μπαλσάμικο, λιωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Και με πινέλο συνεχίζετε να τα μουσκεύετε με το μίγμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Δεν χρειάζονται περισσότερο από 5-6 λεπτά ψήσιμο από κάθε μεριά, γιατί αν τα ψήσετε πολύ θα σκληρύνουν και δεν θα είναι ζουμερά. Τα πασπαλίζετε, όταν είναι έτοιμα, με μαϊντανό και τα σερβίρετε με μία σαλάτα ρυζιού. Είναι και αυτό ένα πολύ νόστιμο, εύκολο και υγιεινό πιάτο. Τα μανιτάρια ψημένα έτσι, θυμίζουν χάμπουργκερ, μου έχουν πει πολλοί, όταν τα δοκίμασαν.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Πατάτες με μανιτάρια πόρτο-μπέλλο φούρνου
1 κιλό πατάτες
800 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλλο
6 κ.σ. λάδι
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασιού κονιάκ ή κρασί
4 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο
5-6 κ.σ. παρμεζάνα
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα κλείνουμε σε λαδόκολλα, μετά σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς ( αέρα) περίπου 1,5 ώρα ή 1ώρα αν οι πατάτες είναι κομμένες σε λεπτές ροδέλες. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο μίγμα και ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
Με τη συνοδεία μιας ντοματοσαλάτας το πιο πάνω πιάτο γίνεται ένα πλήρες γεύμα.
** προσέξτε μόνον, μη κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες τα μανιτάρια και διαλυθούν στον ψήσιμο.
Καλή σας όρεξη
800 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλλο
6 κ.σ. λάδι
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασιού κονιάκ ή κρασί
4 φυλλαράκια ξερό φασκόμηλο
5-6 κ.σ. παρμεζάνα
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα κλείνουμε σε λαδόκολλα, μετά σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς ( αέρα) περίπου 1,5 ώρα ή 1ώρα αν οι πατάτες είναι κομμένες σε λεπτές ροδέλες. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο μίγμα και ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
Με τη συνοδεία μιας ντοματοσαλάτας το πιο πάνω πιάτο γίνεται ένα πλήρες γεύμα.
** προσέξτε μόνον, μη κόψετε σε πολύ λεπτές φέτες τα μανιτάρια και διαλυθούν στον ψήσιμο.
Καλή σας όρεξη