Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Διακ.φυλ. (3)

Γεια σας

Με μία ακόμη φωτογραφία από το κήπο μου, μια που ο καιρός το επιτρέπει, θα σας δείξω πώς αξιοποίησα ένα χώρο γύρω από μία μεγάλη πορτοκαλιά που υπήρχε στο κήπο. Έφτιαξα γύρω της ένα παρτέρι, στο οποίο φύτεψα περιμετρικά διάφορους μικρούς θάμνους και λουλούδια. Κοντά στο δέντρο όμως που ο χώρος έπρεπε να μείνει κενός για να μπορεί να σκαλίζεται το έδαφος και να λιπαίνεται το δέντρο κανονικά, έβαλα τρεις μεγάλες γλάστρες στις οποίες φύτεψα κάλλες (τα λουλούδια που βλέπετε σε πρώτο πλάνο). Για να μη φαίνονται όμως οι γλάστρες και να μη διαταράσσεται η συνέχεια του πράσινου στο μάτι, φύτεψα μέσα στις γλάστρες και λίγο κισσό πανασέ με μικρά φύλλα, που καθώς κρέμεται και ξεχειλίζει από τις γλάστρες, κρύβει την ύπαρξή τους από το μάτι.
Και άλλα φυτά από αυτά που τα λέμε "αναρριχώμενα" μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ίδια δουλειά, τη κάλυψη της γλάστρας δηλαδή. Μπορεί να είναι φυτά με απλή πρασινάδα όπως ο κισσός ή φυτά που ανθίζουν. Απλά αντί να τα στηρίξουμε κάπου για να αναρριχηθούν, τα φήνουμε να πέσουν προς τα κάτω και να καλύψουν έτσι τις γλάστρες μας.
Όταν λοιπόν είναι καιρός να περιποιηθώ το δέντρο, τραβάω τις γλάστρες πιο εκεί, σκαλίζω και λιπαίνω το δέντρο και στη συνέχεια τις ξαναβάζω στη θέση τους. Αν σας φαίνεται κουραστικό, σκεφθείτε πως αυτό είναι κάτι που γίνεται μόνον δύο φορές τον χρόνο. Άνοιξη και Φθινόπωρο. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο όμως απολαμβάνουν τα μάτια μου ένα πολύ όμορφο θέαμα χρωμάτων και πράσινου.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.