Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Διακ.φυλ. (2)

Γειά σας φίλοι μου
Βγήκε για λίγη ώρα ο ήλιος σήμερα στη Κέρκυρα και μπόρεσα να ασχοληθώ με τη κηπουρική, που τόσο μου αρέσει. 
Τράβηξα και μία ακόμη φωτογραφία από τον κήπο μου για να σας δώσω μία μικρή συμβουλή που έχει και πάλι σχέση με τη ποικιλία που θα πρέπει να έχει η εμφάνιση ενός κήπου, όσο μικρός και αν είναι αυτός, ώστε να κάνει τα μάτια του επισκέπτη του να τριγυρνούν τριγύρω με ενδιαφέρον.
Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για το σκοπό αυτό ακόμη και απλά πράγματα, όπως αυτά τα καλάμια που έχω βάλει για να στηρίζουν τις γλαδιόλες, που πρόκειται σύντομα να μεγαλώσουν και να ανθίσουν στο σημείο αυτό (στη μέση περίπου της φωτογραφίας).
Μικρές ψάθινες μπάλες προσθέτουν στα καλάμια αυτά ενδιαφέρον, ενώ συγχρόνως προστατεύουν τα μάτια κάπου απρόσεκτου επισκέπτη ή και εμάς των ίδιων όταν δουλεύουμε στο κήπο, από τραυματισμούς.
Σε πρώτο πλάνο τώρα, βλέπετε μία μικρή πέτρινη λιμνούλα που έχω φτιάξει, στην οποία κυλάει τρεχούμενο νερό που έχω με μία αντλία ανακυκλώσει από το πηγάδι που βρίσκεται μέσα στον κήπο μου. Ο ήχος αυτός του τρεχούμενου νερού είναι πολύ χαλαρωτικός για όποιον βρίσκεται μέσα σε αυτόν το κήπο. Τον απολαμβάνω πολύ τόσο κατα τη διάρκεια της δουλειάς που κάνω στο κήπο, όσο και τις ώρες της χαλάρωσης καθισμένη στη σκιά ενός δέντρου με ένα βιβλίο στο χέρι, ή απλώς καθισμένη με κλειστά τα μάτια....
Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του σημείου του κήπου είναι και ο παλιός ξερός κορμός μιας αμυγδαλιάς που βρήκα ξεριζωμένη και πεταμένη στο οικόπεδο, όταν το αγόρασα. Πίσω από τη λιμνούλα, με ένα θάμνο κοντά του με γκρι φύλλωμα, για να τονίζει το σκούρο χρώμα του κορμού, το γέρικο κουφάρι αυτού του δέντρου πήρε μια θέση που του αξίζει σε αυτόν τον μικρό κήπο. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι εσείς επιθυμείτε για τη διακόσμηση του κήπου σας.Προτιμήστε όμως φυσικά υλικά, γιατί τα διάφορα πήλινα,γυάλινα ή πλαστικά αντικείμενα θα τον κάνουν να φαντάζει πολύ ψεύτικος. Πολύ όμορφα δείχνουν στον κήπο ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, πέτρες με παράξενα σχήματα, μεγάλα βότσαλα κ.λ.π.
Θα τα ξαναπούμε όμως σύντομα. Μέχρι τότε νάστε καλά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.