Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Υγιεινή διατροφή/αναψυκτικά (3)

Γεια σας
Δεν φταίω εγώ που τα έχω βάλει με τα αναψυκτικά. Πάνω που έλεγα να τα ξεχάσω για λίγο και να ασχοληθώ με κάτι άλλο, ανακοινώθηκε αυτή η ερευνητική μελέτη (16 Φεβρουαρίου 2010) στο διαδίκτυο, στη θέση της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (Medscape /CME).
Το άρθρο το οποίο προσφέρουν προς ενημέρωση των γιατρών, αναφέρεται σε δημοσίευση που έγινε από ερευνητές στο ιατρικό περιοδικό Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. (σελ. 447-455, τεύχος 19 του έτους 2010) . Η δημοσίευση αυτή αφορά μελέτη που έγινε σε κατοίκους της Σιγκαπούρης για τη σχέση αναψυκτικών και καρκίνου του παγκρέατος. Οι ερευνητές βρήκαν πως η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της εμφάνισης ενός τέτοιου καρκίνου. Συγκεκριμένα στη μελέτη περιγράφεται πως κατανάλωση 2 (!!) ή περισσότερων αναψυκτικών την εβδομάδα αυξάνει κατά 87% (!!!) την πιθανότητα ανάπτυξης αυτής της μορφής καρκίνου.
Η μελέτη, παρά τους όποιους περιορισμούς μπορεί να έχει, δεν παύει να χτυπάει ένα καμπανάκι ανησυχίας. Μία μεγάλη καμπάνα, μάλλον θα έπρεπε να πω.
Προσέξτε φίλοι μου τα παιδιά σας!!! Ακόμη και αν εσείς διαλέγετε να αυτοκτονήσετε, εκείνα δε σας φταίνε σε τίποτα. Δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν σε όποιο παράδειγμα εσείς τους δίνετε. Πιείτε νερό και φρέσκους χυμούς για να ξεδιψάσετε. Αφήστε τα μπουκάλια και τα κουτάκια των αναψυκτικών στα ράφια να μουχλιάσουν.
Φροντίστε την υγεία και τη πολύτιμη ζωή τόσο τη δική σας όσο και, κυρίως, των παιδιών σας. Εξηγήστε τους, καταλαβαίνουν περισσότερο από όσο φαντάζεστε, αλλά χρειάζονται και το παράδειγμά σας...
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.