Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ερασιτεχνική κηπουρική/Διακ.φυλ. (4)

Γεια σας φίλοι μου
Όχι δεν είναι φλεγόμενη βάτος (!...) είναι η φωτίνια που έχω στον κήπο μου. Είναι στις δόξες της αυτή την εποχή. Θάμνος αειθαλής και ανθεκτικός βγάζει αυτήν την εποχή τα καινούργια φύλλα του, που είναι αρχικά κατακόκκινα και ξεχωρίζει αυτή την εποχή ανάμεσα στα άλλα φυτά του κήπου. Σε λίγο θα βγάλει και λουλούδια και το θέαμα θα γίνει ακόμη ωραιότερο. Δεν θέλει ιδιαίτερη περιποίηση, εκτός από καθάρισμα από τα αγριόχορτα γύρω από τη ρίζα της και κοπριά, μία - δύο φορές τον χρόνο (Φεβρουάριο συνήθως και Μάιο), η ακόμη καλύτερα λίπασμα από φύκια όπως έχουμε ξαναπεί για να γλυτώνουμε από τα πολλά αγριόχορτα.
Μπορείτε να τη βάλετε και σε μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι σας και να τη κλαδεύετε στο μέγεθος που ταιριάζει στο χώρο σας. Θα τη κλαδεύετε κατά τον Φεβρουάριο για να είναι έτοιμη να βγάλει τα καινούργια κόκκινα φύλλα της αυτή την εποχή.
Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπετε τη φωτίνια από μία άλλη πλευρά φωτογραφημένη. Ο κλαδεμένος, άδειος από φύλλα θάμνος που βρίσκεται μπροστά της (λέγεται βερβερίδα) σε λίγο θα γεμίσει με μπορντώ φύλλωμα, και θα ταιριάζει πολύ με τα λουλούδια που θα έχει στο μεταξύ βγάλει η φωτίνια. Θα σας τη ξαναφωτογραφίσω.
Μπήκε η άνοιξη για τα καλά. Τα φυτά ανανεώνονται για να την υποδεχθούν. Εσείς;…. Άραγε σας έχω μέχρι τώρα επηρεάσει καθόλου στο να ζήσετε λίγο καλύτερα και σωστότερα, αυτή τη μικρή αλλά γεμάτη μεγαλείο ζωή σας;
Δεν μου αφήνετε σχόλια και έτσι δεν ξέρω τι σκέφτεστε και τι αισθάνεστε. Να’ στε πάντως καλά…. όπου και αν βρίσκεστε, εκεί έξω, στον μικρό μας πλανήτη.

Σημ. Μπορείτε να μεγενθύνετε τις φωτογραφίες αν κάνετε κλικ επάνω τους. 

1 σχόλιο:

stella είπε...

o κηπος σας ειναι σκετη εδεμ!
μπραβο για στα χερια σας.

ζηλευω γιατι δεν εχς κηπο στο διαμερισμα

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.