Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Γιατί υποφέρουμε στη ζωή;


Έχουμε στο υποσυνείδητό μας ένα πρόγραμμα με βάση το οποίο ζούμε και συμπεριφερόμαστε. Το πρόγραμμα αυτό έχει φτιαχτεί από τα όσα οι γύρω μας δίδαξαν με τα λόγια και τις συμπεριφορές τους, από τη στιγμή που ήρθαμε στο κόσμο, με βάση τη δική μας αντίληψη και αντίδραση σε όλα αυτά.

Σημαντικός ο ρόλος στη δημιουργία αυτού του προγράμματος τόσο των γύρω μας, όσο και της δικής μας αντίληψης, με την οποία ήρθαμε στον κόσμο αυτό.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται περίπου στα 8-10 χρόνια*, όταν πια ο εγκέφαλος του παιδιού
παύει να λειτουργεί στα κύματα της ύπνωσης και η επαφή με τις καταχωρημένες (κάπου) μνήμες μας γίνεται πραγματικά υποσυνείδητα δίχως τον δικό μας έλεγχο και κυβερνάει τις πράξεις μας που οδηγούν τη ζωή μας…

Ζούμε, λοιπόν, με βάση αυτό το πρόγραμμα. Αν η ζωή μας είναι όπως την επιθυμούμε, όλα έχουν γίνει όπως πρέπει. Αν η ζωή που ζούμε, όμως, δεν είναι αυτή που επιθυμούμε, σημαίνει πως το πρόγραμμα αυτό δεν ταιριάζει στις πραγματικές ανάγκες της πνευματικής μας φύσης και με πολλούς τρόπους (ασθένειες, ταλαιπωρίες κ.λπ) αυτή μας δείχνει πως πρέπει να το αλλάξουμε.

Μπορεί να ακούγεται λογική αυτή η σκέψη, αλλά το πρόγραμμα δεν μπορεί να αλλάξει με τη λογική μας, αφού εκείνη στηρίζεται  σε αυτό… Η λογική μας στηρίζεται στις μνήμες του υποσυνειδήτου, ώστε να προφυλάσσει τη ζωή μας από κάθε κακό, όπως μας έμαθαν αυτοί που μας μεγάλωσαν με τα λόγια και το παράδειγμά τους (ένστικτο αυτοσυντήρησης) και όπως η δική μας αντίληψη εξέλαβε αυτή την εκπαίδευση.

Αυτή είναι νομίζω η πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου…
Κατεβαίνει αυτός (υλοποιείται) με μία αντίληψη η οποία ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο έχει υλοποιηθεί, του δημιουργεί με τις συμπεριφορές και τα λόγια του περιβάλλοντος, τις συνθήκες ζωής που θα βιώσει. Εάν αυτές δεν είναι καλές, οδηγείται ο άνθρωπος στην αλλαγή της αντίληψης με την οποία υλοποιήθηκε, ή καταστρέφεται και οδηγείται στον θάνατο με ταλαιπωρία. Εάν η αντίληψη αλλάξει, ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί…

Σίγουρα δεν οδηγούμαστε όλοι σε πνευματική εξέλιξη στη ζωή ετούτη. Οι περισσότεροι φεύγουμε (πεθαίνουμε) ταλαιπωρούμενοι από ασθένειες ή άλλες καταστάσεις. Κάποιοι, όμως, τα καταφέρνουν. Αλλάζουν αντιλήψεις στη διάρκεια της ζωής τους, και αυτό οδηγεί σε συγχρονικότητες που κάνουν όλο και πιο εύκολη και ευχάριστη την παραμονή τους στη γη. 
Έχω προσωπικά βιώσει παρόμοιες καταστάσεις στη ζωή μου, και βιώνω πολλές επίσης με τα άτομα που βοηθώ στο ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ να αντιμετωπίσουν σωστά τα στρες της ζωής τους.
Πολλών ατόμων οι ζωές έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και δεν μπορώ να το θεωρήσω αυτό τυχαίο γεγονός, επειδή επαναλαμβάνεται τακτικά και μετά από πολλή εκπαίδευση στην αλλαγή τρόπου σκέψης και την διαχείριση των συναισθημάτων.

Είμαι πια βέβαιη πως η ζωή μας σε τούτο τον πλανήτη είναι ένα σχολείο πνευματικής εξέλιξης. Ένα μαγικό σχολείο μέσα σε μία εκπληκτική φύση, που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται σαν τέτοιο, ώστε να ωφεληθούν από αυτό και είναι κρίμα…
Το ερώτημα που μπαίνει βέβαια, μετά από σκέψεις σαν κι αυτές είναι: Επανερχόμαστε άραγε σε αυτή τη ζωή για την εξέλιξή μας;
Υπάρχει δηλαδή πράγματι η μετενσάρκωση;

Ερώτημα στο οποίο, προσωπικά, δεν είμαι έτοιμη ακόμη να απαντήσω με βεβαιότητα, αν και οι τελευταίες σκέψεις μου οδηγούν εκεί. Είναι, όμως, πολλοί αυτοί που το έχουν ήδη βεβαιώσει μέχρι τώρα.

Με αγάπη 

* Μέχρι αυτή την ηλικία ο εγκέφαλος των παιδιών λειτουργεί στα κύματα της ύπνωσης (από βαθιά μέχρι ελαφριά). 

5 σχόλια:

ElenK είπε...

Κα Τσούκαλη ήθελα να Σας ρωτήσω: Μέχρι τα 8-10 έτη μας που η νοητική μας δραστηριότητα λειτουργεί στα κύματα θ διαπλαθεται το υποσυνείδητο πρόγραμμα μας έξωθεν; Μετά τα 10 που λειτουργούμε κυρίως σε άλλα κύματα το υποσυνείδητο έχει διαπλαθει κ λειτουργεί αυτοματοποιημένα; Αρκεί το να αναγνωρίσει κανείς ότι μια συμπεριφορά του οφείλεται σε αόρατη διάπλασμενη υποσυνείδητη συνήθεια και να θελήσει να μεταβάλει την σχετική αντίληψη, όταν έκαστος από μας δεν θυμάμαι ποια ήταν τα γεγονότα εκείνα που αποτέλεσαν συνισταμένες του τελικού υποσυνείδητου νου;Και σε σχέση με προηγούμενο άρθρο σας πώς αλλάζει κάνεις το ενεργειακό του πεδίο με θετικά συναισθήματα κ σιωπή του νου, όταν καθένα από μας σε τούτη τη ζωή μια δυσκολη κατάσταση αποτελείται από πολλά παρόμοια επαναλαμβανόμενα γεγονότα; Αυτό το τελευταίο πιστεύω ότι είναι το πιο δύσκολο στην θετική μας μεταβολή, δηλ το να μην συνδέουμε το αρνητικό συναίσθημα ,τον φόβο,την αμφιβολία μας με την επανάληψη απλών κ σύνθετων παρόμοιων γεγονότων... Ίσως σας κουράζω ή τρώω τον χρόνο σας αλλά αυτό το ερώτημα με απασχολεί...

ElenK είπε...

Όταν καθένα από μας σε τούτη τη ζωή απασχολεί μια δυσκολη κατάσταση που αποτελείται από...



Eleni Tsoukali είπε...

Από την γέννηση μέχρι περίπου τα 2 πρώτα χρόνια ο εγκέφαλος λειτουργεί στα κύματα δ (δέλτα, βαθύς ύπνος). Από τα 2 -5 λειτουργεί στα θ (θήτα, ύπνος), από τα 5-8 στα α (άλφα, ελαφρύς ύπνος) και από τα 8-10 μπαινοβγαίνει ο εγκέφαλος από τα α (άλφα) στα β και γ του φυσιολογικού ενήλικα.
Όπως είπα και στο άρθρο, εάν η ζωή που ζούμε δεν μας αρέσει, πρέπει να αλλάξουμε τις αντιλήψεις που μας οδήγησαν υποσυνείδητα σε αυτή. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται άσκηση τακτική σε χαλάρωση του νου με αργές αναπνοές (λειτουργία εγκεφάλου στα α κύματα) ώστε να σταματάει η αντίδραση του στρες που μας δημιουργούν οι συνθήκες της ζωής μας και καθημερινή άσκηση για 20-30’ σε σιωπή και παρατήρηση με κλειστά μάτια των σκέψεων, της αναπνοής, των αισθήσεων που δημιουργούνται στο σώμα μας κ.λπ. Είσοδο δηλαδή στα θ (θήτα κύματα) (ύπνωση, διαλογισμός, προσευχή κ.λπ) ώστε να απομακρύνεται ο νους από την ύλη και να έρχεται συχνά το άτομο σε επαφή με την πνευματική του φύση. Με τον τρόπο αυτό οι αντιλήψεις μας αλλάζουν σιγά-σιγά και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Eleni Tsoukali είπε...

Και βέβαια παράλληλα, χρειάζεται άσκηση στη συναισθηματική νοημοσύνη. Πώς δηλαδή να μετατρέπουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα σε θετικά, για να μην βλάπτεται η υγεία και η ζωή μας. Αυτή είναι η συνολική δουλειά που κάνουμε στο Ινστιτούτο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό εδώ με λίγα λόγια, δυστυχώς. Έχω όμως, γράψει πολλά άρθρα σχετικά στα οποία μπορείτε να ανατρέξετε και υπάρχουν πολλές σχετικές πηγές και στο διαδίκτυο.

ElenK είπε...

Κατανοητά όλα,μου λύσατε αρκετές απορίες,το διαδικτυακό υλικό Σας είναι μεγάλη γνώση,Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.