Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Υγιεινή διατροφή/σούπες (1)

Γεια σας
Προχθές περιποιήθηκα κάπους φίλους στο σπίτι και επειδή δεν είχα τη διάθεση να βγω έξω για ψώνια, μαγείρεψα με ότι υλικά υπήρχαν στο ψυγείο και τα ντουλάπια μου. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, οι καλεσμένοι μου ενθουσιάστηκαν, και έτσι αποφάσισα να σας δώσω τις συνταγές.
Όσο και αν προσπάθησαν πάντως οι φίλοι μου, στάθηκε αδύνατο να καταλάβουν τι περιείχε η σούπα που τους σερβίρισα, σαν πρώτο πιάτο. Τους άρεσε πολύ, μου ζητούσαν τη συνταγή και όταν τους είπα πως ήταν ένα απλό κουνουπιδάκι, νόμιζαν πως τους κοροϊδεύω. Σας τη δίνω λοιπόν να την δοκιμάσετε και εσείς.
Και μη ξεχνάτε πως είναι μία καλή ευκαιρία να φάνε τα παιδιά σας το τόσο θρεπτικό κουνουπίδι, που συνήθως δεν τους πολυαρέσει....
Είδατε που  όλο και περισσότερο εκπαιδεύομαι στο στήσιμο αυτού του μπλογκ;  προνόησα να φωτογραφήσω τη σούπα μου για να σας τη δείξω.    

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
Σούπα κουνουπίδι (βελουτέ)
1 κουνουπίδι μικρό
1 πράσο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια ή ένα μέτριο κρεμμύδι
1 φλ. τσ. γάλα
1 κύβος λαχανικών
νερό μέχρι τη μέση των λαχανικών
αλάτι, μοσχοκάρυδο
1 γιαούρτι (πρόβιο – κατσικίσιο, κατά προτίμηση)

Τα βράζουμε όλα μαζί στη χύτρα ταχύτητας 15’ (εκτός από το γιαούρτι και το μσχοκάρυδο) και τα πολτοποιούμε στη συνέχεια στο μπλέντερ. Αραιώνουμε το μίγμα με λίγο νερό μέχρι να πετύχουμε τη σύσταση που επιθυμούμε αν μας φαίνεται πολύ πηχτό, το αφήνουμε να πάρει μία βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, που το έχουμε ανακατέψει καλά στο κεσεδάκι του για να ενσωματωθεί εύκολα μέσα στη σούπα.
Πανεύκολο, δεν συμφωνείτε;
Σερβίρουμε τη σούπα, αν μας αρέσει, με κρουτόν σκόρδου.


Σημ. Προσέξτε τη ποσότητα μοσχοκάρυδου που θα τρίψετε μέσα στη σούπα αφού τη πολτοποιήσετε. Βάλτε λίγο και μετά προσθέστε περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα σας. Μη βάλετε πολλή ποσότητα από την αρχή γιατί έχει δυνατή γεύση.
Το γάλα και το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσετε, προτιμήστε να είναι με χαμηλά λιπαρά. 
Καλή επιτυχία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.