Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (5)

Γεια σας φίλοι μου
Ο Αϊνστάιν είπε πριν από ενενήντα χρόνια, με τη περίφημη εξίσωσή που απέδειξε ότι η ενέργεια ισούται με την μάζα (ύλη) επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο, πως στη καινούργια φυσική (την κβαντική) δεν υπάρχει χώρος για ύλη και πεδίο. Υπάρχει μόνο το πεδίο. Η ύλη είναι απλώς μία περιοχή του χώρου όπου το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο είναι πιο πυκνό.
Ως πεδίο, ορίζεται περιοχή του χώρου όπου ασκείται η ενέργεια κάποιων δυνάμεων. π.χ. ηλεκτρικό πεδίο, μαγνητικό, ηλεκτρομαγνητικό, κ.λ.π. Τα πεδία αυτά δυνάμεων που αρχικά θεωρούνταν τοπικά, αργότερα έγινε αντιληπτό από τους φυσικούς ότι είναι καθολικά, δηλαδή υπάρχουν σε όλα τα σημεία του χώρου και του χρόνου. Έτσι γνωρίζουμε τώρα, ότι υπάρχει το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, όπου αναπτύσσονται και εξελίσσονται τα διάφορα ηλεκτρικά και μαγνητικά φαινόμενα, το καθολικό βαρυτικό πεδίο στο οποίο ασκείται η αμοιβαία έλξη αντικειμένων από απόσταση και τελευταία έχει διατυπωθεί η άποψη της ύπαρξης του πεδίου Higs στο οποίο αποδίδεται η δημιουργία της μάζας (ύλης) και το οποίο γίνεται προσπάθεια να αποδειχτεί στον πασίγνωστο τεράστιο επιταχυντή σωματιδίων που δημιουργήθηκε στο CERN, στην Ελβετία.
Το σώμα μας κατ’ επέκταση που αποτελείται από κύτταρα, τα κύτταρα από μόρια, τα μόρια από άτομα, τα άτομα από κβάντα (υποατομικά σωματίδια), είναι και αυτό ένα πυκνό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Αυτά τα κβάντα που μας αποτελούν, είναι, σύμφωνα με τη καινούργια φυσική, συγχρόνως σωματίδια αλλά και ηλεκτρομαγνητικά κύματα ( ύλη δηλαδή και ενέργεια) ενώ κατ’ άλλους είναι παλλόμενες ενεργειακές χορδές.
Πρέπει λοιπόν να συνηθίσουμε να σκεφτόμαστε τον οργανισμό μας σαν ένα πυκνό πεδίο όπου ενέργειες ηλεκτρικές και μαγνητικές αλληλεπιδρούν για να πραγματοποιεί αυτός τις λειτουργίες του, πράγμα που όταν γίνεται σωστά μας χαρίζει ισορροπία και υγεία.
Μπορεί οι χειρουργοί να κόβουν και να ράβουν το κορμί μας, όταν χρειαστεί. Ποιός όμως τελικά το γιατρεύει στη πραγματικότητα; Ποιος αναπλάθει τους κατεστραμμένους ιστούς; Ο οργανισμός μας. Αυτός έχει τη μεγαλοφυΐα και μόνον αυτός μπορεί να θεραπεύει και να αναπτύσσει τους ιστούς.
Σε προηγούμενες συναντήσεις μας σας ανέπτυξα πώς το ανοσοποιητικό μας πολεμάει τους εχθρούς μας τα μικρόβια. Είδατε σοφία; Είδατε συγχρονισμό; Είδατε αυτοθυσία από αυτά τα νοήμονα και όμως τόσο μικρά σε μέγεθος όντα;
Στη σημερινή φωτογραφία, τραβηγμένη από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σας δείχνω ένα τέτοιο νοήμον μικροσκοπικό ον, ένα κύτταρό μας. Θυμίζει γαλαξία, δεν νομίζετε; Κάθε κύτταρό μας είναι ένας μικρός γαλαξίας με τα κβάντα που κινούνται μέσα του να αντιπροσωπεύουν τους πλανήτες.
Εκατό τρισεκατομμύρια τέτοια εκπληκτικά σε νοημοσύνη και ικανότητες κύτταρα απαρτίζουν αυτό που λέμε «σώμα» μας. Συνειδητοποιείτε τώρα πόση αξία έχει αυτό το σώμα; Πόση αξία έχει ο καθένας από εμάς; Πόσο εκπληκτικές οντότητες είμαστε; Πόσο πρέπει να σεβόμαστε την εκπληκτική μοναδικότητα ο ένας του άλλου και πόση σημασία έχει η ισορροπία όλως αυτών των ενεργειών μέσα μας προκειμένου να είμαστε και να αισθανόμαστε «καλά»;
Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε νάστε καλά και να προσπαθήσετε να αγαπήσετε το σώμα σας και τη μοναδικότητά σας.....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.