Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική (6)

Συμφωνία ή εναρμόνιση (coherence)
 
Ένας όρος που ακούγεται όλο και περισσότερο στις μέρες μας στην επιστημονική κοινότητα. Γιατροί, βιολόγοι, φυσικοί, όλοι μαζί προσπαθούν να εξιχνιάσουν τη νέα κατάσταση που έχει ανακαλυφθεί πως παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του οργανισμού μας. Τη κατάσταση της «αρμονίας» ή «συμφωνίας» η οποία φαίνεται, όπως σας έχω ήδη πει σε προηγούμενες κουβέντες μας, πως κρατάει το κλειδί της υγείας μας.
Σας έχω κάνει αρκετές φορές νύξη για τις ενέργειες που παράγονται στο σώμα μας. Έχουν μέχρι τώρα βρεθεί μερικές , όπως θα διαβάσετε και στο βιβλίο μου, αλλά είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν και πολλές άλλες ακόμη που θα ανακαλυφθούν στο μέλλον. Μάλιστα πιστεύω προσωπικά, πως τα γνωστά «κανάλια» του βελονισμού δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά διάφοροι τέτοιοι ενεργειακοί δρόμοι μέσα στο κορμί μας (όπως πίστευαν και αυτοί που τους ανακάλυψαν) και όχι νευρικοί δρόμοι όπως πιστεύει έως τώρα η ιατρική κοινότητα.
Τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο ενδιαφέροντα και σαν γιατρός, δεν ξέρω πια τι να πρωτοδιαβάσω… για να νοιώσω …κάπως ενημερωμένη!
Για να κάνω όμως τα πράγματα κάπως απλά και κατανοητά και για τους μη γιατρούς, βιολόγους και φυσικούς (με λίγα λόγια τους μη ενημερωμένους) και για να καταλάβετε ακόμη καλύτερα όσες πληροφορίες θα βρείτε στο βιβλίο μου, (όσοι βέβαια από εσάς το διαβάσουν) είναι καλύτερα να αρχίσω από την αρχή: από την ερμηνεία αυτής της «μαγικής» λέξης coherence. Μία λέξη που ακούγεται όλο και περισσότερο διεθνώς.
Σύμφωνα με την wikipedia λοιπόν η λέξη σημαίνει μία κατάσταση κατά την οποία κυματομορφές (όπως οι ενέργειες ) βρίσκονται σε αλληλοεπίδραση τοπική (spatial) ή χρονική (temporal). Αυτή η αλληλοεπίδραση μπορεί να οδηγήσει σε άθροιση της ενέργειας ή σε ελάττωση μέχρι εξαφάνισής της ανάλογα με τη φάση στη οποία βρίσκονται αυτές οι κυματομορφές. (Αν βρίσκονται δηλαδή στην ίδια φάση αθροίζονται, όπως περίπου συμβαίνει με το φως στα Lazer, ενώ αν βρίσκονται στην αντίθετη φάση αναιρούνται).
Αυτή η εναρμόνιση, επαναλαμβάνω, μπορεί να αφορά ενέργειες από σήματα που προέρχονται από διαφορετικά σημεία του χώρου (spatial coherence) ή να αφορά σήματα που παρατηρούνται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές (temporal coherence).
Όσοι από εσάς δεν ενδιαφέρονται για επιστημονικές λεπτομέρειες, θα πρέπει να συγκρατήσουν από όλα τα πιο πάνω χοντρικά, ότι όταν κάποιες ενέργειες βρίσκονται σε συμφωνία (coherence), τότε αυτές μπορούν να αθροίζονται και να ενισχύονται ή να αλληλοαναιρούνται και να μειώνονται.
Αυτό λοιπόν, όπως έχουν καταλήξει τώρα οι ερευνητές, είναι το κλειδί της υγείας μας. Η συμφωνία ή εναρμόνιση (δικός μου όρος για καλύτερη κατανόηση) όλων των ενεργειών που παράγονται στο κορμί μας.
Ανάλογα δηλαδή με τις ανάγκες του ο οργανισμός μας, χρειάζεται κάποιες ενέργειες που παράγονται μέσα του ενισχυμένες, ενώ άλλες ελαττωμένες και αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν όλες του οι ενέργειες βρίσκονται σε συμφωνία ή εναρμόνιση, ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν.
Γιατί το είπαμε και στη προηγούμενη κουβέντα μας : ο οργανισμός μας είναι ένα πυκνό πεδίο όπου ενέργειες ηλεκτρικές και μαγνητικές αλληλεπιδρούν για να πραγματοποιεί αυτός τις λειτουργίες του, πράγμα που όταν γίνεται σωστά (όταν υπάρχει εναρμόνιση, προσθέτουμε τώρα) μας χαρίζει ισορροπία και υγεία.
Εύχομαι να μη σας κούρασα με τις πολλές επαναλήψεις , σήμερα, είναι όμως έννοιες καινούργιες για πολλούς και θέλω να τις κάνω όσο το δυνατόν περισσότερο κατανοητές.
Για να μη με βαρεθείτε περισσότερο θα σταματήσω εδώ, αλλά θα τα ξαναπούμε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.