Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ολιστική ή ενοποιημένη Ιατρική/ομοιοπαθητική (2)

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (2)

Γεια σας φίλοι μου
Θα συνεχίσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον διακεκριμένο Γάλλο βιολόγο Jacques Benveniste και τις ερευνητικές του ανακαλύψεις. Οι συνάδελφοί του τον θεώρησαν «γραφικό» και τον εκδίωξαν από τη επιστημονική κοινότητα, ισχυριζόμενοι πως τα πειράματά του δεν επαληθεύθηκαν από άλλα εργαστήρια, πράγμα που όπως φαίνεται από τα υπάρχοντα στοιχεία, είναι αναληθές. Ο ίδιος συνέχισε μέχρι τον πρόσφατο θάνατό του να πειραματίζεται πάνω στις πολύ προοδευτικές ιδέες του, οι οποίες όταν (δεν λέω «αν», όπως βλέπετε, γιατί προσωπικά τις θεωρώ αρκετά πιθανές) γίνουν παγκόσμια αποδεκτές θα αλλάξουν εκ βάθρων, την θεραπευτική αλλά και την διαγνωστική ιατρική.
Να τι λέει λοιπόν ο ίδιος ο βιολόγος σε ομιλία του σχετική με τα πειράματά του το 1999:
Πρώτα βεβαιωθήκαμε πως πάρα πολύ αραιωμένα υδατικά διαλύματα, τόσο ώστε να μην υπάρχει κανένα φυσικό μόριο μέσα τους, μπορούν να έχουν επίδραση σε βιολογικά συστήματα * . Κάποια από αυτά τα πειράματα επαναλήφτηκαν σε τρία διαφορετικά εργαστήρια και στη συνέχεια δημοσιεύσαμε αντίστοιχα άρθρα στο περιοδικό Nature.
Μετά αποδείξαμε πως η ενέργεια τέτοιων πολύ αραιωμένων διαλυμάτων καταργείται από ηλεκτρομαγνητικά πεδία, πράγμα που δεν ισχύει για τα γνήσια (αρχικά) μόρια που χρησιμοποιήθηκαν για το διάλυμα.
Αργότερα, εκατοντάδες πειράματα επιβεβαίωσαν την ικανότητά μας να μεταφέρουμε στο νερό, χρησιμοποιώντας έναν ενισχυτή, την ειδική μοριακή** ενέργεια πάνω από 30 ουσιών, όπως φαρμακευτικές ουσίες, αντιγόνα, ακόμη και ειδικά σήματα μικροβίων.
Στα πιο πρόσφατα πειράματά μας καταγράψαμε ψηφιακά σε ένα κομπιούτερ διάφορες τέτοιες ειδικές βιολογικές ενέργειες (40kHZ). Όταν τις ξαναπαίξαμε σε νερό ή κύτταρα, είδαμε να παράγεται αποτέλεσμα όμοιο με αυτό της αρχικής ουσίας.
Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν δυνατά, πως τα μοριακά σήματα έχουν ηλεκτρομαγνητική φύση και αυτό το ηλεκτρομαγνητικό σήμα το οποίο στη συνέχεια απομνημονεύεται στο νερό μεταφέρεται με αυτό σε όλο το σώμα μεταφέροντας έτσι τη πληροφορία του μορίου, όπου χρειάζεται.
 *Ουσιαστικά επαλήθευσε κάτι που πιστεύουν εδώ και χρόνια, όπως γνωρίζετε, οι ομοιοπαθητικοί, γι αυτό και κατηγορήθηκε ο Benveniste πως τους υποστήριζε.
**Είναι από χρόνια γνωστό πως τα μόρια εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία


Αυτά είναι λόγια του ίδιου του βιολόγου στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα The Indipendent. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, όσοι ενδιαφέρεστε, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον, στη διεύθυνση:  http://www.tcm.phy.cam.ac.uk/~bdj10/water.memory/milgrom.html
Μπορείτε επίσης όσοι ενδιαφέρεστε να ακούσετε τον ίδιο τον βιολόγο να περιγράφει τα πειράματά του στο you tube στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=BWYlMSHOGBw&feature=related 
 Όσο και αν φαίνονται περίεργα εκ πρώτης όψεως τα ευρήματα αυτά των πειραμάτων που σας ανέφερα, υπήρξαν στη συνέχεια φυσικοί, οι οποίοι διατύπωσαν μία θεωρεία σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε το νερό να κρατάει στη «μνήμη» του κάποια ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Αλλά για να μη σας κουράσω θα σας μιλήσω γι αυτή την θεωρεία στην επόμενη κουβέντα μας.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.