Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Θετική και αρνητική ενέργεια...


Γεια σας
Λέγονται και γράφονται πολλά για την ενέργεια που εκπέμπουμε εμείς οι άνθρωποι. Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως υπάρχει ενέργεια αρνητική και θετική. Ισχυρίζονται μάλιστα πως αντιλαμβάνονται την αρνητική ενέργεια κάποιων ανθρώπων και πως νιώθουν άσχημα και περίεργα γι αυτό.

Είναι όμως πράγματι έτσι τα πράγματα; Υπάρχει ενέργεια θετική και αρνητική;

Προσωπικά νομίζω πως όχι. Ο όρος χρησιμοποιείται στη φυσική αλλά όχι με την έννοια που εμείς του έχουμε δώσει. Στο σώμα μας παράγονται πολλές ενέργειες (θερμική, μηχανική, χημική, ηλεκτρική, φωτόνια κ.λπ). Όταν το σύνολο αυτών των ενεργειών βρίσκεται
σε συνοχή (σε αρμονία, για ευκολότερη κατανόηση) η συνολική ενέργεια που εκπέμπει κάποιος μπορεί να βοηθήσει άλλους να βελτιώσουν την δική τους ενέργεια. Έτσι κοντά σε αυτόν τον άνθρωπο με την συνολική συνεκτική ενέργεια όλοι νιώθουν ωραία.

Όταν όμως οι ενέργειες που παράγονται στο σώμα κάποιου είναι αποδιοργανωμένες, η συνολική ενέργεια που εκπέμπεται από το δικό του σώμα όχι μόνον δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν, αλλά μπορεί και να ενοχλήσει κάποιο άλλο άτομο που θα έχει ενέργειες λιγότερο αποδιοργανωμένες από τις δικές του.
Αυτό είναι, νομίζω, που αντιλαμβάνονται σαν «αρνητική» ενέργεια κάποιοι. Το «χάλασμα» που νιώθουν κοντά σε ορισμένα άτομα.

Όταν κοντά σε κάποιον νιώθουμε άσχημα σημαίνει, κατά τη δική μου άποψη, πως οι δικές μας ενέργειες δεν βρίσκονται σε συνοχή και πως ο άλλος βρίσκεται σε χειρότερη ενεργειακή κατάσταση από εμάς. Καταλαβαίνουμε έτσι πως το πρόβλημα δεν είναι ο άλλος που με την ενέργειά του μας «χαλάει» αλλά εμείς που δεν έχουμε αρμονικές ενέργειες.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους, αν πρώτα δεν έχουμε φτιάξει πολύ αρμονικό τον εαυτό μας. Αν θέλουμε καλύτερη ζωή, καλύτερες σχέσεις κ.λπ πρέπει να φροντίσουμε να δουλέψουμε με τον εαυτό μας. Αυτόν πρέπει πρώτα απ΄ όλα να φροντίσουμε και μετά τους άλλους, ακόμη και τα παιδιά μας. Ένας γονιός με συνοχή στις ενέργειές του είναι ικανός να βοηθήσει πολύ τα παιδιά του. Ένας γονιός με αποδιοργανωμένες ενέργειες, θα δημιουργήσει προβληματικά παιδιά, όσο και αν δεν το επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Η φροντίδα του εαυτού (ως προς την ενεργειακή του κατάσταση) πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα κάθε ανθρώπου και δεν είναι αυτό εγωιστικό, όπως πολλοί πιστεύουν. Αντίθετα είναι υποχρέωση, αν θέλει κάποιος να είναι χρήσιμο μέλος της κοινωνίας.
Και τελειώνοντας πρέπει εδώ να υπενθυμίσω πως η συνοχή των ενεργειών του σώματός μας εξαρτάται αποκλειστικά από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας*. Και αυτό με τη σειρά του εξαρτάται από τα συναισθήματά μας. Τα θετικά συναισθήματα κάνουν τις ενέργειές μας συνεκτικές, ενώ τα αρνητικά τις αποδιοργανώνουν, μέσα από την επίδραση που έχουν στη λειτουργία της καρδιάς μας. Γι αυτό η εκπαίδευση στην συναισθηματική νοημοσύνη είναι πολύ σημαντική για τη ζωή.

Με αγάπη


*   Γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος και επηρεάζει όλες μας τις ενέργειες.              

2 σχόλια:

Σταθης είπε...

"Εκπαιδευση στην συναισθηματικη νοημοσυνη"
Πως επιτυγχανεται αυτο?
Καλημερα σας.

Eleni Tsoukali είπε...

Δεν είναι κάτι εύκολο, δυστυχώς. Χρειάζεται άσκηση συνεχής στην
1. Αναγνώριση των συναισθημάτων και αντικατάσταση των αρνητικών με θετικά που μπορεί να νιώσει σκεπτόμενος όσα καλά έχει και απολαμβάνει στη ζωή του (σπίτι, φαγητό, συγγενείς, φίλους κ.λπ)
2. Στη χαλάρωση (αναπνευστική, μυϊκή κ.λπ) ώστε να εμποδίζεται η αντίδραση του στρες στον εγκέφαλο
3. Προσπάθεια διατήρησης της σκέψης στο "εδώ και τώρα" με εργασίες δημιουργικές που διεγείρουν την προσοχή, παρατήρηση της φύσης κ.λπ
Στην συναισθηματική νοημοσύνη οδηγείται κάποιος με μελέτη και συνεχή άσκηση

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.