Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (29)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου                                       
O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας από τους καρκίνους που μπορούν εύκολα να προβλεφθούν και αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν οι γιατροί, λέει η διατροφολόγος  Alice Bender, MS, RD, μετά από πρόσφατη σχετική έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο Λονδίνο.
Στην έρευνα, στην οποία ανασκοπήθηκαν 10 εργασίες σχετικές με την κατανάλωση κρέατος και τον καρκίνο του παχέος εντέρου και προστέθηκαν αυτές στις 14 που είχαν ελεγχθεί για τον ίδιο λόγο κατά το 2007, διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση κρέατος και επεξεργασμένου κρέατος (σαλάμια, ζαμπόν, λουκάνικα κ.λ.π.) οδηγεί σε καρκίνο του παχέος εντέρου σε αντίθεση με μια διατροφή πλούσια σε ίνες (λαχανικά, φρούτα, αναποφλοίωτους σπόρους κ.λ.π.) που τον προλαμβάνει.
Όσο μεγαλύτερη η ποσότητα του κρέατος που καταναλώνεται τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για καρκίνο του παχέος εντέρου. Δεν είναι όμως η μεγάλη κατανάλωση  κρέατος η μόνη διατροφική συνήθεια που οδηγεί σε αυτόν τον καρκίνο, όπως φαίνεται. Και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί επίσης εκεί, όπως έδειξε έρευνα και ως προς αυτό το διατροφικό στοιχείο.
Οι επιστήμονες λοιπόν κρούουν το κώδωνα του κινδύνου και συνιστούν να στραφεί ο κόσμος σε πιο υγιεινή διατροφή, με κατανάλωση πολλών λαχανικών, φρούτων, αναποφλοίωτων σπόρων, οσπρίων και να φροντίσει επίσης να κινείται και να ασκείται όσο περισσότερο μπορεί.
Αυτή η πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη σε έγκυρη ιατρική ιστοσελίδα ήταν ευκαιρία φίλες και φίλοι μου να σας θυμίσω όσα επανειλημμένα σε αυτή την ιστοσελίδα σας λέω για ένα σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής.
Με αγάπη
                                                                                                                                                                      
Πηγή: http://www.medscape.com/viewarticle/743597?sssdmh=dm1.692224&src=nldne                            
Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.