Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (1)

                                                       Γεια σας φίλοι μου
Για δύο μεγάλες πρόσφατες ιατρικές έρευνες θα σας μιλήσω σήμερα. Και οι δύο αφορούν τη συσχέτιση του άγχους με τα αρτηριακή πίεση και τη στεφανιαία νόσο. Η μία έγινε σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας και η άλλη στη Σουηδία. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στις 29 Ιουνίου 2010 στο περιοδικό «Journal of the American college of Cardiology» και με λίγα λόγια λένε πως τo άγχος είναι πολύ σοβαρό όπλο κατά της καρδιάς μας, και μπορεί να ανοίξει τον δρόμο προς την ισχαιμία της, δεκάδες χρόνια πριν. Και όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, παρ’ όλο που χρειάζονται πολλές μελέτες για να αποδειχθεί πως η θεραπεία του άγχους βοηθάει στην αποφυγή καρδιακής ισχαιμίας, οι σώφρονες γιατροί θα πρέπει από τώρα, να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να αντιμετωπίζουν το άγχος τους, παράλληλα με τα φάρμακα που τους χορηγούν για την αντιμετώπιση της ισχαιμίας τους.
Επιτέλους φίλοι μου, άρχισε η κλασσική ιατρική να περιλαμβάνει και τους ψυχικούς παράγοντες στις αιτίες των νοσημάτων. Αυτό είναι μόνον η αρχή. Προσωπικά πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα είναι πια από όλους παραδεκτό πως οι διαταραχές του ψυχισμού μας είναι αυτές που μας οδηγούν σε όλα τα νοσήματα, διαταράσσοντας το ενεργειακό μας υπόστρωμα. Προς το παρόν όμως, μια που επιβεβαιώθηκε πως το άγχος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ισχαιμική καρδιακή νόσο μετά από κάποια χρόνια, χρησιμοποιείστε φίλοι μου τις τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης των συναισθημάτων που σας δίνω στα αντίστοιχα άρθρα, για να χαλαρώνετε συχνά.
Σύντομα θα σας δώσω τεχνικές χαλάρωσης και αντιμετώπισης του στρες και για τα παιδιά σας. Απλές τεχνικές που μαζί με σωστή διατροφή (συμβουλές σας δίνω συνεχώς στα άρθρα με την ετικέτα «υγιεινή διατροφή») θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να μεγαλώσουν σωστά και να γίνουν υγιείς ενήλικες. Αφού όπως αποδείχθηκε στα πιο πάνω άρθρα που σας ανέφερα το άγχος των παιδιών σας, αν δεν αντιμετωπισθεί σωστά, θα τα οδηγήσει σε ισχαιμία μυοκαρδίου στην ενήλικη ζωή τους.
Με αγάπη

Πηγή: http://www.medscape.com/ Heartwire «Anxiety Predicts Heart Disease Years Later» Lisa Nainggolan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.