Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (3)

Αγαπητοί μου φίλοι
Η καρδιά μας δεν χτυπάει με τον ίδιο ρυθμό όλη την ημέρα. Ανάλογα με τις ανάγκες μας σε οξυγόνο, χτυπάει πότε πιο γρήγορα και πότε πιο αργά. Η μεταβλητότητα αυτή του καρδιακού ρυθμού, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, μπορεί να γίνει πολύ πιο αρμονική και να παρασύρει σε εναρμόνιση (ή συνοχή –coherence-) και άλλους βιολογικούς ρυθμούς μας , όπως είναι η αρτηριακή πίεση, η αναπνοή κ.α. με διάφορες τεχνικές διαλογισμού ή προσευχής, όπως οι τεχνικές που σας δίνω και εγώ σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα. 
Είναι όμως παρατηρημένο πως η εναρμόνιση αυτή επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα όταν η καρδιά μας είναι απαλλαγμένη από αρνητικά συναισθήματα και είναι γεμάτη από θετικά, όπως αυτά της αγάπης και της ευγνωμοσύνης. Αυτά τα δύο φαίνεται να είναι τα πιο δυνατά από τα θετικά συναισθήματα που οδηγούν τη καρδιά μας και κατ επέκταση όλον τον οργανισμό μας σε εναρμόνιση (ή συνοχή –coherence-), όπως δείχνουν οι έρευνες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Heartmath.(www.heartmath.org)
Έτσι σήμερα θα σας δώσω μία ακόμη μέθοδο διαχείρισης συναισθημάτων που ενισχύει τα θετικά συναισθήματα:
Αφού ασχοληθείτε για λίγο με την πρώτη άσκηση ενεργειακής εναρμόνισης που σας έχω δώσει (ενεργειακή εναρμόνιση 1) κλείνετε στη συνέχεια τα μάτια και φέρνετε στο νου σας την εικόνα προσώπου (ή προσώπων), ζώου ή πράγματος που αγαπάτε περισσότερο από κάθε τι στον κόσμο. Παρατηρείτε όλες τις λεπτομέρειες της εικόνας και την κάνετε όσο μπορείτε πιο ζωηρή σε χρώματα. Νοιώθετε τώρα πόσο πολύ τα αγαπάτε….. Νοιώθετε τη καρδιά σας να ξεχειλίζει από αυτή την αγάπη…. Μένετε σε αυτή την εικόνα και αυτό το συναίσθημα όσο περισσότερο μπορείτε, και στη συνέχεια παίρνετε μία βαθιά αναπνοή και  σιγά-σιγά επανέρχεστε στην φυσιολογική σας κατάσταση και ανοίγετε τα μάτια σας.
Δοκιμάστε την μέθοδο,  αν και απλή, θα σας βοηθήσει πολύ.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.