Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/διατροφή (3)

  Γεια σας φίλοι μου
Τα πυρηνόκαρπα ροδάκινα και δαμάσκηνα είναι φρούτα που πολεμούν τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με τελευταία έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of Agriculture and Food Chemistry. ΟΙ ερευνητές Dr. Byrne και Dr. Luis Cisneros-Zevallos κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δύο φαινολικά συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα αυτά είναι υπεύθυνα για το αποτέλεσμα αυτό.
Οι φαινόλες είναι ελαφρώς όξινες οργανικές ενώσεις που υπάρχουν στα φρούτα και είναι υπεύθυνες για την οσμή, το χρώμα και τη γεύση των διαφόρων φρούτων. Κάποιες από αυτές, οι χλωρογενείς και οι νεοχλωρογενείς ενώσεις είναι αυτές που θεωρήθηκαν υπεύθυνες για τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων στη πιο πάνω μελέτη και παρ ότι οι ουσίες αυτές είναι πολύ συνηθισμένες στα φρούτα γενικά, τα προαναφερθέντα ροδάκινα και δαμάσκηνα είναι αυτά που περιέχουν την μεγαλύτερη ποσότητα από αυτές τις συγκεκριμένες φαινόλες.
Εκτός όμως από τα επιτυχημένα πειράματά τους σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων, οι πιο πάνω ερευνητές διαπίστωσαν ότι μελέτες σε ζώα έδωσαν ακόμη περισσότερες ενδείξεις πως οι πιο πάνω οργανικές ουσίες έχουν δυνατές αντικαρκινικές ιδιότητες. Χορηγώντας τα πιο πάνω συστατικά των φρούτων αυτών κατάφεραν να αποτρέψουν την ανάπτυξη όγκων στα πειραματόζωα που μελέτησαν. Τα αποτελέσματα ήταν εξ ίσου καλά και στους πιο επιθετικούς τύπους καρκίνου του μαστού που ερευνήθηκαν.
Σημαντικά νέα, δεν νομίζετε;
Για άλλη μια φορά σας θυμίζω πως σωστή διατροφή είναι αυτή που περιέχει δύο σαλάτες και δύο με τρία φρούτα ημερησίως. Αυτές είναι οι τροφές που θα δώσουν στον οργανισμό σας αρκετά αντιοξειδωτικά, για την προστασία των κυττάρων σας από τα στρες της ζωής, ώστε να προφυλαχθείτε από τις ασθένειες, ακόμη και τις χειρότερες από αυτές, όπως βλέπετε στο σημερινό μας άρθρο. Μη το ξεχνάτε.
Με αγάπη

             http://www.eurekalert.org/multimedi...
             http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.