Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Παιδική χαλάρωση και οραματισμοί (1)

ΑΣ  ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Σήμερα φίλοι μου αποφάσισα να σας δώσω τα όπλα να βοηθήσετε εσείς οι ίδιοι τα παιδιά σας να αντιμετωπίσουν τα στρες της ζωής, φτιάχνοντας αυτήν εδώ τη καινούργια στήλη στην ιστοσελίδα μου.
Είσαστε γελασμένοι αν νομίζετε πως τα παιδιά δεν επηρεάζονται από τα στρες. Πρώτα -πρώτα τα σπίτια μας, βαμμένα με χρώματα τελείως ανθυγιεινά είναι γεμάτα με συνθετικά υφάσματα, καθαρίζονται με χημικά και αποτελούν έτσι πηγές στρες για τον οργανισμό όλων μας. Οι διάφορες ακτινοβολίες από την άλλη με τις οποίες έχουμε γεμίσει τα σπίτια μας, φορητά τηλέφωνα, υπολογιστές, κινητά κ.λ.π. αποτελούν άλλη μία πηγή στρες.
Το δικό σας στρες από τα άγχη της δουλειάς και της ζωής σας γενικότερα, αποτελεί επίσης πηγή στρες για τα παιδιά σας, αφενός λόγω της συμπεριφοράς σας απέναντί τους και αφετέρου επειδή είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, όπως λέει και το βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο που πριν λίγο καιρό σας είχα προτείνει να διαβάσετε. Το διαβάσατε αλήθεια;
Έξω από τα σπίτια μας η κατάσταση μη νομίζετε πως είναι καλύτερη. Η μολυσμένη ατμόσφαιρα των πόλεων είναι από μόνη της ένα άλλο μεγάλο στρες, ενώ οι θόρυβοι (ηχορύπανση), οι πυλώνες του ηλεκτρικού όπως και οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας αποτελούν επίσης πηγές στρες.
Ας σταματήσω εδώ όμως. Δεν κερδίζουμε τίποτα με την ανάλυση των στρες της ζωής μας. Είναι τόσο πολλά και συνεχώς γίνονται περισσότερα, αφήνοντάς μας ανήμπορους, σαν οργανισμούς, να τα αντιμετωπίσουμε, γιατί η εξέλιξη των ειδών δυστυχώς δεν τρέχει με την ταχύτητα που τρέχει ο πολιτισμός και η τεχνολογική μας πρόοδος.
Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα στρες που γίνονται ολοένα και περισσότερα γύρω μας, γιατί αλλιώς θα αρρωσταίνουμε όλο και περισσότερο, παρά τη πρόοδο της επιστήμης. Το βλέπετε άλλωστε πόσο συχνός έχει γίνει ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες όχι μόνον στις μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και στους νέους και τα παιδιά.
Για να σας μιλήσω για όλα αυτά και να σας βοηθήσω να προστατευθείτε, έγραψα το βιβλίο «Πώς να νικήσετε το στρες. Πέντε χρυσοί κανόνες για υγεία και ευεξία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΧΕΤΥΠΟ, εδώ και κάποιους μήνες.
Οι κανόνες που σας δίνω εκεί, αφορούν βεβαίως και τα παιδιά σας. Μόνον που αυτά χρειάζονται ειδικές ασκήσεις προκειμένου να χαλαρώσουν μυϊκά και πνευματικά, γι αυτό σκέφτηκα να βάλω σε αυτή εδώ την ιστοσελίδα αυτή την καινούργια ενότητα, όπου θα βρίσκετε ασκήσεις για να βοηθήσετε τα παιδιά σας. Ασκήσεις τόσο για χαλάρωση και αντιμετώπιση του στρες, αλλά και ασκήσεις που θα τα βοηθήσουν στην επιτυχία των στόχων τους και της ζωής τους γενικότερα. Είναι όλες γραμμένες από γνωστούς παιδοψυχολόγους. Δεν σας χρειάζονται περισσότερα από 15-20 λεπτά την ημέρα για να βοηθήσετε τα παιδιά σας και να τους δώσετε τα εφόδια να αντιμετωπίζουν σωστότερα τα στρες της ζωής τους, όσο θα μεγαλώνουν. Ιδιαίτερα χρήσιμες είναι αυτές οι τεχνικές για τα «δύσκολα» και νευρικά παιδιά, όπως και για τα παιδιά που υποφέρουν από αλλεργίες, άσθμα κ.λ.π. Θα πρέπει όμως να τις συνδυάζετε απαραίτητα και με κάποιες ώρες άσκησης στο αγαπημένο τους άθλημα, εβδομαδιαία, όπως και με σωστή διατροφή.
Ελπίζω να σας φανώ χρήσιμη και σε αυτόν τον τομέα. Θα ήθελα όμως να σας παρακαλέσω να με ενημερώνετε για τα αποτελέσματα που θα βλέπετε στη συμπεριφορά και την υγεία των παιδιών σας, αν δεν σας κάνει κόπο.
Με αγάπη

2 σχόλια:

Eleni Tsoukali είπε...

thank you so much. I will do my best.

Anavar είπε...

There should be more articles like this one on the web. Very well written, lots of useful information. Greetings and thanks for sharing.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.