Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ο μυστικός κόσμος του κορμιού μας -βιολογία- (10)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Συνεχίζοντας την κουβέντα μας για το μεγαλείο της ύπαρξής μας και αυτού του σώματος με το οποίο την βιώνουμε, πρέπει να σας θυμίσω πως τα γονίδια δεν είναι το πεπρωμένο μας, όπως πίστευε η επιστήμη μέχρι πρόσφατα.
Σας έχω μιλήσει γι αυτό και σε προηγούμενα άρθρα αυτής της στήλης. Επανέρχομαι όμως, γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό να κατανοήσετε την επίδραση που εσείς οι ίδιοι έχετε επάνω στα γονίδιά σας. Πολύ συχνά ακούω γύρω μου τη φράση «τι να κάνουμε, το έχω στο DNA μου…» για κάποια προβλήματα υγείας ή χαρακτήρα που έχει κάποιος. Εκτός από κάποιες γενετικές ανωμαλίες όμως, προβλήματα υγείας με τα οποία γεννιέται κάποιος δηλαδή, όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από το περιβάλλον μας ή από την άποψη που εμείς έχουμε για το περιβάλλον μας. Υπάρχει δηλαδή συμμετοχή του νου μας στις δράσεις των γονιδίων μας. Με αυτόν, καθώς και με τη διατροφή μας και αλλαγές στο περιβάλλον, μπορούμε να φτιάξουμε μέχρι  30.000 παραλλαγές για κάθε γονίδιό μας, λέει σήμερα η επιστήμη !...
Αν έχουμε κληρονομήσει καρκινικά γονίδια δηλαδή από τους γονείς μας, μπορούμε να τα αλλάξουμε, και όχι μόνον να μην αρρωστήσουμε εμείς από αυτά, αλλά να τα μεταφέρουμε στη συνέχεια αλλαγμένα και στα παιδιά μας, ώστε να μην κινδυνεύουν από αυτά!...Αυτά μελετάει τώρα η καινούργια επιστήμη η Επιγενετική, όπως σας έχω ξαναπεί σε προηγούμενα άρθρα μου και σας έχω εξηγήσει λεπτομερειακά στο βιβλίο μου «πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ.
Τα γονίδια λοιπόν, δεν είναι το πεπρωμένο μας. Αντίθετα η ευθύνη η δική μας για την μεταφορά «καλών» γονιδίων στα παιδιά μας, είναι μεγάλη και είναι σημαντικό να το γνωρίζουν οι νέοι άνθρωποι αυτό, πριν φτάσουν σε ηλικία γονιμοποίησης, ώστε να πάρουν τα μέτρα τους εγκαίρως.
Όλες οι συμβουλές που σας δίνω σε αυτή την ιστοσελίδα, όπως και στο βιβλίο μου, (σωστή διατροφή, άσκηση, χαλάρωση, διαχείριση συναισθημάτων, ενεργειακή εναρμόνιση) βοηθούν σε αυτό.
Στη μαγεία της δημιουργίας, φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, λέει σε άρθρο του ο βιολόγος Bruce Lipton. Αντίθετα προς τις τυχαίες μεταλλάξεις που πιστεύαμε μέχρι πρόσφατα πως συμβαίνουν στα γονίδιά μας, η επιστήμη έχει διαπιστώσει τώρα μηχανισμούς μεταλλάξεων προσαρμογής, με τους οποίους οι οργανισμοί προσαρμόζουν τη λειτουργία των γονιδίων τους, έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν στις υπάρχουσες περιβαλλοντολογικές συνθήκες.
Δεν φαίνεται να ήρθαμε εδώ τυχαία, λέει ο βιολόγος και συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Κάθε νέος οργανισμός που εμφανίζεται στην βιόσφαιρα, φέρνει αρμονία και ισορροπία στον μαγικό αυτόν Κήπο. Και είναι στο χέρι μας, μια που έχουμε έναν νου που μπορεί να κατανοεί πολύ περισσότερα πράγματα από ότι τα υπόλοιπα ζώα, να βοηθήσουμε ετούτον τον πλανήτη, να σωθεί και να συνεχίσει να εξελίσσεται. Αυτός φαίνεται να είναι ο ρόλος μας σε αυτόν.  Η επιστήμη και η εξέλιξη, είναι με το μέρος μας σε αυτή την προσπάθεια, λέει ο βιολόγος. Γιατί η εξέλιξη δεν είναι πεπρωμένο, όπως φαίνεται,  αλλά πρακτική.
Ο ρόλος μας επομένως είναι ενεργητικός και πολύ σοβαρός. Πότε άραγε οι άνθρωποι θα το αντιληφθούν αυτό και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τον νου τους για το καλό της ανθρωπότητας και του πλανήτη;
Με αγάπη


Πηγές: 1.Ελένη Τσουκαλή «Πώς να νικήσετε το στρες» Εδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ
            2. www.brucelipton.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.