Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο μυστικός κόσμος του κορμιού μας -βιολογία- (9)


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ο οργανισμός μας είναι, όπως έχουμε πει πολλές μέχρι τώρα φορές σε αυτή τη στήλη, ένα πυκνό πεδίο όπου ενέργειες ηλεκτρικές και μαγνητικές αλληλεπιδρούν για να πραγματοποιεί αυτός τις λειτουργίες του, πράγμα που όταν γίνεται σωστά μας χαρίζει ισορροπία και υγεία.
Το σώμα μας είναι ένα πυκνό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Γιατί αποτελείται από κύτταρα, τα κύτταρα από μόρια, τα μόρια από άτομα, τα άτομα από κβάντα (υποατομικά σωματίδια). Αυτά τα κβάντα που αποτελούν το δομικό μας στοιχείο, είναι, σύμφωνα με τη καινούργια φυσική (κβαντική), συγχρόνως σωματίδια αλλά και ηλεκτρομαγνητικά κύματα (ύλη δηλαδή και ενέργεια) ενώ κατ’ άλλους είναι παλλόμενες ενεργειακές χορδές.
Τα κύτταρά μας είναι σύνολα τέτοιων κβάντων με εκπληκτικές ιδιότητες. Ενέργειες παράγονται συνεχώς σε αυτά με τις οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους με μεγάλη ακρίβεια  και ενορχηστρώνουν την συνολική λειτουργία του οργανισμού μας.
Είναι τα κύτταρά μας δηλαδή όντα με νοημοσύνη, σύμπαντα σοφά. Εκατό τρισεκατομμύρια τέτοια εκπληκτικά σε νοημοσύνη και ικανότητες κύτταρα απαρτίζουν αυτό που λέμε «σώμα» μας. Συνειδητοποιείτε τώρα πόση αξία έχει αυτό το σώμα; Πόση αξία έχει ο καθένας από εμάς; Πόσο εκπληκτικές οντότητες είμαστε; Πόσο πρέπει να σεβόμαστε την εκπληκτική μοναδικότητα ο ένας του άλλου και πόση σημασία έχει η ισορροπία όλως αυτών των ενεργειών μέσα μας προκειμένου να είμαστε και να αισθανόμαστε «καλά»;
κύτταρο
Τα στρες της ζωής διαταράσσουν τόσο την λειτουργία των κυττάρων μας όσο και τον ψυχισμό μας. Αυτός με τη σειρά του μέσω των αρνητικών συναισθημάτων διαταράσσει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των κυττάρων μας αποδιοργανώνοντας τις ενέργειες που παράγονται από αυτά και οδηγεί έτσι τα όργανα και το σώμα μας σε νόσο.
Δεν ξέρω πόσο κουραστική σας γίνομαι επαναλαμβάνοντας πολλές φορές αυτές τις έννοιες. Θεωρώ όμως πως η κατανόηση της σύστασης του ανθρώπινου σώματος σαν ένα μεγαλειώδες ενεργειακό σύνολο, αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας ενέργειας,  είναι η βάση τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία, γι αυτό επιμένω τόσο.
Στο βιβλίο μου «Πώς να νικήσετε το στρες» εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ, σας τα έχω αναλύσει διεξοδικά όλα αυτά. Επειδή όμως οι περισσότεροι ανάμεσά σας πιστεύω πως δεν το έχουν ούτε πρόκειται να το διαβάσουν, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας μεταφέρω σε αυτήν εδώ την στήλη κάποιες από τις τόσο σημαντικές αυτές πληροφορίες, όσο πιο απλουστευμένες γίνεται, για να μπορέσετε να καταλάβετε την αξία της ενασχόλησης με τον ψυχισμό σας και με την εσωτερική σας ισορροπία, μέσα από τις τεχνικές της διαχείρισης συναισθημάτων και ενεργειακής εναρμόνισης που υπάρχουν στις αντίστοιχες στήλες αυτού του μπλοκ.
Και ξέρετε αυτή η καινούργια αντίληψη της σύστασης γενικά της ύλης σαν ένα συνεχώς παλλόμενο ενεργειακό πεδίο, αποτελεί μία μοντέρνα άποψη της αρχαίας «πνευματικότητας» όπως λέει ο βιολόγος Bruce Lipton. Γιατί σε ένα σύμπαν φτιαγμένο από ενέργεια όλα είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα, όλα είναι ένα: Ενέργεια.
Συνεχίζεται


Πηγές : Ελένη Τσουκαλή "Πώς να νικήσετε το στρες" εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ
            
             http://www.brucelipton.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.