Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (31)

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει να βελτιωθεί η λειτουργία του ενδοθηλίου των αγγείων στους ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο. Στα παχύσαρκα άτομα δηλαδή που πάσχουν από διαβήτη, υπερχοληστεριναιμία, υπέρταση και αυξημένη πηκτικότητα του αίματος. Αυτό μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για καρδιαγγειακά επεισόδια, λένε οι ερευνητές που έκαναν μια μεγάλη μελέτη σε Αφρικο Αμερικανούς ασθενείς, πρόσφατα στο Τέξας της Αμερικής.
Στην μελέτη, που διήρκεσε ένα χρόνο, βρέθηκε σημαντική διαφορά μεταξύ της ομάδας των ασθενών που εκπαιδεύτηκε μόνον στη υγιεινή ζωή και αυτής που διαλογιζόταν επιπλέον επί 15 -20’ δύο φορές την ημέρα. Παρατηρήθηκε δηλαδή μεγαλύτερη μείωση του βάρους, πτώση της πίεσης, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στην ομάδα των διαλογιζόμενων ασθενών.
Ο καθηγητής Lorenzo Cohen, PhD, από το Αντικαρκινικό Κέντρο του Χιούστον στο Τέξας δήλωσε πως, ξέροντας πως το μεταβολικό σύνδρομο συνδέεται με τους μηχανισμούς της φλεγμονής τους οποίους τα στρες της ζωής διεγείρουν, είναι φυσικό ο διαλογισμός, που είναι γνωστό πως καταστέλλει αυτούς τους μηχανισμούς, να βοηθάει στην βελτίωση του μεταβολικού συνδρόμου. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, πρόσθεσε ο καθηγητής, δείχνουν πως οι γιατροί δεν πρέπει να διστάζουν να συστήνουν στους ασθενείς τους να μαθαίνουν πώς να διαλογίζονται. Και δεν χρειάζεται να είναι κάποια ειδική μορφή διαλογισμού. Κάθε ήσυχη αυτοσυγκέντρωση όπως αυτή που δίδαξε ο γιατρός Dr Kοndwani στους ασθενείς της μελέτης έχει τα ίδια αποτελέσματα.
Δεν διαφέρει αυτός ο τρόπος αυτοσυγκέντρωσης από αυτόν που σας έχω και εγώ μάθει, αγαπητές φίλες και φίλοι, στη στήλη της ενεργειακής εναρμόνισης. Λείπει μόνον από αυτόν η διαχείριση των συναισθημάτων που εγώ έχω προσθέσει, η οποία, όπως άλλες μεγάλες έρευνες έχουν δείξει, καταστέλλει ακόμη περισσότερο τους μηχανισμούς με τους οποίους τα στρες της ζωής καταστρέφουν τον οργανισμό μας. Είναι δηλαδή η μέθοδος που σας έχω δώσει εγώ, πιο ολοκληρωμένη και όχι μόνον καταστέλλει τα στρες αλλά οδηγεί και τον οργανισμό μας σε ενεργειακή εναρμόνιση όπως τόσες φορές σας έχω πει, πράγμα που, εκτός από υγεία, μας χαρίζει και μια καλύτερη και ευκολότερη ζωή. Ελπίζω αρκετοί και αρκετές ανάμεσά σας να έχουν πεισθεί μέχρι τώρα και να ασχολούνται με αυτές τις τεχνικές.
Με αγάπη

Πηγή : American Psychosomatic Society (APS) 69th Annual Scientific Meeting: Abstract 1639. Presented March 10, 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.