Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Υγιεινή διατροφή/ζυμαρικά (1)

Γεια σας φίλοι μου
Έφαγα προχθές στο σπίτι μια καινούργιας φίλης ένα πολύ νόστιμο και πάρα πολύ εύκολο σε εκτέλεση, πιάτο με ζυμαρικά. Σήμερα σας το φωτογράφισα, μια που το επανέλαβα στο σπίτι μου γυρίζοντας από τη δουλειά, πρώτον γιατί μου άρεσε πολύ η γεύση του και δεύτερον γιατί λόγω μεγάλης βιασύνης έπρεπε να μαγειρέψω και να φάω κάτι μέσα σε δέκα λεπτά. Και αυτό το πιάτο είναι ότι πρέπει για μια τέτοια περίπτωση. Είναι δε τόσο νόστιμη και πλήρης τροφή, που με τη συνοδεία μιας φρέσκιας σαλάτας αποτελεί μία πολύ καλή λύση για ένα ξαφνικό κάλεσμα κάποιων φίλων στο σπίτι. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά ολικής άλεσης (σέλινα ή βίδες) και βάλετε και μερικά καρύδια σπασμένα στη σαλάτα σας, το γεύμα σας θα είναι ότι καλύτερο από πλευράς συστατικών και αντιοξειδωτικών τόσο για σας όσο και για τους καλεσμένους σας.
Η ρίγανη θεωρείται το καλύτερο αντιοξειδωτικό στον κόσμο σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις παγκοσμίως. Χρησιμοποιείστε την όσο περισσότερο μπορείτε στη διατροφή σας. 
Enzoy…

Σέλινα ή βίδες με λαχανικά και φέτα (3 μερίδες)
Μισό πακέτο ζυμαρικά
3 κουταλιές κατεψυγμένα κομμένα λαχανικά (ή μερικά φρέσκα φασολάκια, καρώτα και αρακάς)
3 μπουκετάκια από φρέσκο μπρόκολο κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές κατεψυγμένο καλαμπόκι ή φρέσκο βρασμένο
Λίγο τυρί φέτα (κατά προτίμηση κατσικίσια), περίπου 3 μικρές μερίδες
3 κουταλιές κέτσαπ (όχι πολύ γεμάτες)
3 κουταλιές λάδι
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε βραστό αλατισμένο νερό, μαζί με όλα τα λαχανικά εκτός από το καλαμπόκι. Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το καλαμπόκι, το λάδι, τη φέτα τριμμένη με το χέρι, τη ρίγανη, το πιπέρι και τη κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι αν χρειάζεται. 
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.