Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ερασιτέχνης κηπουρός/Ανθόκηπος/Αν.-Φθιν. (13)

Γεια σας φίλοι μου και χρόνια πολλά
Θυμόσαστε το αγαλματάκι του έρωτα που έχω στον κήπο μου που το πρασίνισε η Κερκυραϊκή ασταμάτητη βροχή εφέτος τον χειμώνα; Σας το είχα δείξει από κοντά, σε προηγούμενη κουβέντα μας. Δείτε τώρα πώς ανταμείφθηκε όμως από τη μαζική άνθηση ενός γιασεμιού που βρίσκεται δίπλα του!...Και τι άρωμα!... είναι μια ποικιλία γιασεμιού που ανθίζει τώρα νωρίς, και ευδοκιμεί πολύ εδώ στο νησί. Τα μπουμπούκια του είναι ροζ κι η μυρωδιά του πιο δυνατή από το γνωστό μας γιασεμί. Κάντε διπλό κλικ στην εικόνα του για να το απολαύσετε από πολύ  κοντά. Κρίμα που δεν μπορείτε όμως να το μυρίσετε.
 Έχω και άλλη μία ποικιλία γιασεμιού στο κήπο, που λέγεται ρυγχόσπερμο και θα ανθίσει όταν αυτό εδώ θα έχει τελειώσει την ανθοφορία του. Μοσχοβολάει και αυτό. Θα σας το φωτογραφίσω όταν θα είναι στις ομορφιές του.
Μπήκε η άνοιξη για τα καλά και οι κήποι είναι τώρα στις δόξες τους.
Επάνω από τη λιμνούλα μου κάνανε δειλά την εμφάνισή τους και οι πρώτε ίριδες με το λευκό παρθενικό τους χρώμα. Δεν είναι πολύ όμορφες; Ανθεκτικά λουλούδια και εύκολα στη φροντίδα τους, πολλαπλασιάζονται μόνα τους και γεμίζουν το χώρο εκεί που τα έχετε πρωτοφυτέψει. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα. Όταν ανθίσουν και οι υπόλοιπες θα σας τις φωτογραφίσω ξανά.  

Σας εύχομαι για άλλη μια φορά με πολλή αγάπη Καλό Πάσχα.

3 σχόλια:

stella είπε...

Σας ευχομαι καλο πασχα,με υγεια και δυναμη.

Eleni Tsoukali είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Eleni Tsoukali είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.