Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/ενεργειακοί θεραπευτές (3 )

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ (3ο, τελευταίο)
Γεια σας φίλοι μου
Λίγα ακόμη λόγια θέλω να προσθέσω σήμερα και να κλείσω αυτό το τόσο ενδιαφέρον κεφάλαιο των ενεργειακών θεραπευτών.
Ο γιατρός, χειρουργός, των Ηνωμένων Πολιτειών, Richard Carmona, και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, είναι από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Εθνικού Κέντρου Εναλλακτικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, της Αμερικής (NHI). Στο βιβλίο του με τίτλο «The enrgy healling experements», εκδ. 2007, λέει ο ίδιος στην εισαγωγή του: « ανοίξτε το μυαλό σας και αφήστε τις προκαταλήψεις σας κατά μέρος. Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις και είναι πολλά ακόμη αυτά που δεν γνωρίζουμε και πρέπει να μάθουμε. Ωστόσο, εκεί που η επιστήμη στηρίζει την ενοποιημένη άσκηση της ιατρικής ας την χρησιμοποιήσουμε (εννοεί την σύγχρονη χρήση κλασσικής και συμπληρωματικής ιατρικής). Όπου δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη, ας ξεκινήσουν ή ας συνεχιστούν οι έρευνες. Τόσο οι γιατροί όσο και οι ασθενείς πρέπει να πλησιάσουν την ενεργειακή ιατρική με ανοιχτό μυαλό».
Στο βιβλίο του αυτό που σας προανέφερα περιγράφει αρκετά πειράματα επάνω σε αυτά τα θέματα των ενεργειακών θεραπευτών, που έκανε ο ίδιος ή συνάδελφοί του. Λέει κάπου στην αρχή του, πως ανακάλυψε τελικά μέσα από αυτή την ερευνητική του πορεία ότι η Δυτική επιστήμη και κοινωνία, έχει συνηθίσει να βλέπει τον κόσμο μέσα από την υλιστική του άποψη και έχει αγνοήσει μία βασική πραγματικότητα. Το ότι η ενέργεια και όχι η ύλη βρίσκεται κάτω από τα πάντα και παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην υγεία και την θεραπεία.
Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο στα Αγγλικά, αυτό έχει εκδοθεί από τον εκδ. οίκο ATRIA BOOKS της Ν. Υόρκης.
Δεν θα σας κουράσω περισσότερο με γενικολογίες. Θα σας αναφέρω ένα από τα ενδιαφέροντα πειράματα που περιγράφονται στο βιβλίο: ερευνητές δημιούργησαν στρες σε ποντίκια χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα. Παρατήρησαν ότι το στρες αυτό δημιουργούσε αιμορραγίες στο έντερο των ποντικών. Όταν όμως σε ποντίκια με το ίδιο στρες ενεργειακοί θεραπευτές (δάσκαλοι του Ρέικι, συγκεκριμένα, σε αυτή τη περίπτωση) έβαλαν τα χέρια τους διαλογιζόμενοι μπροστά στα κλουβιά των ποντικών, οι βλάβες στο έντερο από το ηλεκτρικό ρεύμα ελαχιστοποιήθηκαν, τόσο σε αριθμό όσο και σε έκταση, σε σύγκριση με τα ποντίκια της ομάδας ελέγχου. Το ενδιαφέρον εύρημα σε αυτό το πείραμα ήταν πως χέρια απλών ανθρώπων, που δεν ήξεραν να συγκεντρώνονται και να αυξάνουν την ενέργειά τους, είχαν επίσης κάποιο αποτέλεσμα, πάρα πολύ μικρότερο βέβαια, στα στρεσαρισμένα με το ρεύμα ποντίκια. Ένδειξη πως όλοι μας εκπέμπουμε κάποια ποσότητα ενέργειας, πράγμα βέβαια πολύ γνωστό τώρα πια και μετρημένο.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η συνήθεια να χαϊδεύουμε τη κοιλίτσα των παιδιών μας όταν πονάει, ή κάποιο μέλος τους, προσπαθώντας να τα ανακουφίσουμε. Μέσα μας βαθειά υπάρχει η γνώση, γεννιόμαστε με αυτήν. Είναι η «ανόητη» λογική μας που αναπτυσσόμενη όσο μεγαλώνουμε, μας κατεβάζει στο χαμηλό υλιστικό επίπεδο. Ευτυχώς πρωτοπόροι ερευνητές, όλων των επιστημών, μας ξαναφέρνουν κοντά στην πραγματικότητα σιγά-σιγά με τα πειράματά τους. Στη καθαρά ενεργειακή μας φύση.
Θα τα ξαναπούμε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.