Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ολιστική ή ενοποιημένη ιατρική/ενεργειακοί θεραπευτές (2 )

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ (2ο
Γεια σας φίλοι μου
Συνεχίζοντας σήμερα την ερμηνεία της δράσης των χεριών των ενεργειακών θεραπευτών, θα πρέπει να σας πω δυο λόγια για το πώς, χοντρικά, δημιουργούνται τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει ο εγκέφαλός μας.
Η διέγερση των νευρικών κυττάρων ξεκινάει με ιόντα ασβεστίου που χύνονται μέσα σε κύτταρα κάποιας περιοχής του εγκεφάλου(βηματοδότης). Αυτή η έγχυση ιόντων ασβεστίου μέσα στα νευρικά αυτά κύτταρα, διαταράσσει την ηλεκτρική τους σταθερότητα και τα κάνει να πάλλονται για περίπου 1,5 – 28 δευτερόλεπτα, δημιουργώντας έτσι εγκεφαλικά κύματα που διαδίδονται μέσα στον εγκέφαλο, από κύτταρο σε κύτταρο. Αυτή η λειτουργία δεν επηρεάζεται από εσωτερικά ή εξωτερικά μαγνητικά πεδία.
Όταν όμως τα ιόντα ασβεστίου αυξηθούν πολύ μέσα στα κύτταρα, η διεργασία αυτή σταματάει, τα παλμικά κύματα σταματούν να παράγονται από την αρχική περιοχή του εγκεφάλου και ακολουθεί η λεγόμενη «σιωπηρή» φάση που διαρκεί περίπου 5 – 25 δευτερόλεπτα. Κατ’ αυτήν τα ηλεκτρομαγνητικά εγκεφαλικά κύματα μεταδίδονται τώρα σε ολόκληρο το σώμα μέσα από τον συνδετικό ιστό.
Αυτός ο ιστός αποτελείται από κύτταρα που περιβάλλουν και στηρίζουν τόσο τα νευρικά αλλά και τα αγγειακά, τα οστικά και γενικά τα κύτταρα όλων των ιστών του σώματος. Αυτός ο συνδετικός ιστός είναι κομμάτι της ζώσας ουσίας που αναφέραμε στη προηγούμενη κουβέντα μας. Κομμάτι δηλαδή του ηλεκτρονικού δικτύου που συνδέει όλα τα σημεία του σώματός μας όχι μόνον μεταξύ τους αλλά και με τους πυρήνες των κυττάρων και το DNA που βρίσκεται μέσα σε αυτούς.
Όταν λοιπόν κατά την σιωπηρή φάση, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του εγκεφάλου μεταφέρονται σε όλο το σώμα μας μέσω της ζώσας ουσίας, μπορούν αυτά να επηρεαστούν από μαγνητικά πεδία, γιατί όπως είπαμε στην προηγούμενη κουβέντα μας η ζώσα ουσία είναι ημιαγωγός του ηλεκτρισμού και επηρεάζεται από μαγνητικά πεδία.
Ένα τέτοιο εξωτερικό μαγνητικό πεδίο είναι οι «γεωμαγνητικοί μικροπαλμοί» που παράγονται από την ηλεκτρική ενέργεια των κεραυνών που πέφτουν κάθε δευτερόλεπτο (περίπου 200) στην επιφάνεια της γης (φαινόμενο Schumann). Εξ αιτίας αυτών, η κοιλότητα μεταξύ ιονόσφαιρας και ατμόσφαιρας της γης πάλλεται (αντηχεί) σε συχνότητες 7 – 10Hz.
Μία ερμηνεία λοιπόν του τρόπου δράσης των χεριών των ενεργειακών θεραπευτών είναι ότι αυτοί κατά τον διαλογισμό ( απαραίτητη τεχνική σε αυτές τις θεραπείες ) «ησυχάζουν» το μυαλό ώστε να επιτρέπουν σε αυτό το μαγνητικό πεδίο που είναι πολύ πιο δυνατό από τα εγκεφαλικά δυναμικά, να επηρεάσει τα δικά τους εγκεφαλικά δυναμικά κατά τη «σιωπηρή» περίοδο, ενισχύοντάς τα (υπάρχουν αρκετές πειραματικές αποδείξεις γι αυτό, λέει ο βιολόγος James Oschman στο βιβλίο του που σας ανέφερα στη προηγούμενη κουβέντα μας). Την ενισχυμένη αυτή ενέργεια στη συνέχεια οι θεραπευτές κατευθύνουν στα χέρια τους μέσα από την αυτοσυγκέντρωσή τους.
Πρέπει να προσθέσω όμως εγώ εδώ, πως δεν είναι μόνον τα εξωτερικά μαγνητικά πεδία που επηρεάζουν τα εγεφαλικά δυναμικά κατά τη σιωπηρή περίοδο. Και εσωτερικά μαγνητικά πεδία όπως αυτό της καρδιάς τα επηρεάζουν επίσης.
Άλλωστε η ενέργεια που βγαίνει από τα χέρια των θεραπευτών και έχει μετρηθεί πια πειραματικά, δεν προέρχεται αποκλειστικά από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του εγκεφάλου, αλλά μάλλον από το σύνολο των ενεργειών που ξέρουμε τώρα πως παράγονται στο σώμα μας. Τα πειράματα επάνω στο θέμα αυτό συνεχίζονται παγκοσμίως και σύντομα θα έχουμε περισσότερα να πούμε σχετικά.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε όμως τον ρόλο που οι ενεργειακές θεραπευτικές τεχνικές μπορούν να παίξουν και στην πρόληψη. Ακόμη και αν δεν υπάρχει βλάβη προς επιδιόρθωση, με τις τεχνικές αυτές έχει αποδειχθεί πως μπορεί κανείς να προλάβει μελλοντικές ασθένειες, να έχει καλύτερη αντοχή σε τραυματισμούς, καλύτερη απόδοση σε κάθε είδους δραστηριότητα και γενικά μεγαλύτερη ευκολία στην επίτευξη των στόχων της ζωής του,λέει στο βιβλίο του που προαναφέραμε, ο βιολόγος J.Oschmann. και προσθέτει : "έχει άλλωστε αποδειχθεί πειραματικά ότι ζώα που αντιμετωπίστηκαν με μαγνητικά πεδία πριν από νευρική βλάβη είχαν την ίδια επιταχυμένη ανάπτυξη του νεύρου που υπέστη βλάβη, όπως και τα ζώα που αντιμετωπίστηκαν μετά την βλάβη".
Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε......νά στε καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.