Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ (2)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ (2)
Γεια σας φίλοι μου
Σας έλεγα χθες, στη φιλοσοφική μου φλυαρία σχετικά με το βούισμα που κάνουν οι μέλισσες μέσα στα άνθη της πορτοκαλιάς μου, πως μου θυμίζει τη μουσική της δημιουργίας. Σε πολλούς θα φάνηκε τρελό. 
Αν κλείσετε όμως τώρα τα μάτια και σκεφθείτε τι οργασμός κίνησης και μεταφοράς ενέργειας γίνεται κάθε στιγμή μέσα στο κορμί σας, καθώς τα τρισεκατομμύρια κύτταρά σας επικοινωνούν με ηλεκτρονικό ή χημικό τρόπο, ουσίες και ενέργειες μεταφέρονται μέσα από δρόμους καλά οργανωμένους, χωρίς η περιβόητη λογική σας να το παίρνει είδηση, δεν νομίζετε και πάλι πως ακούτε ένα θόρυβο όμοιο με τη βουή των μελισσών; Όλα μέσα μας τρέχουν με ταχύτητες φωτός, ηλεκτρόνια, φωτόνια, πρωτόνια, και εκατομμύρια χημικές αντιδράσεις γίνονται κάθε λεπτό. Αν μπορούσατε να τα αντιληφθείτε όλα αυτά δεν νομίζετε πως θα ακούγατε κάτι ανάλογο γύρω σας με το βόμβο των μελισσών;

Δεν σας τα λέω όλα αυτά για να κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση. Η εικόνα αυτή που σας δίνω είναι μια εικόνα πραγματικότητας, άσχετα αν οι «λειψές» πέντε αισθήσεις μας δεν μπορούν να την αντιληφθούν. Είναι μία πραγματική εικόνα που μπορεί να βοηθήσει πολύ και την υγεία σας, σαν θεραπευτικός οραματισμός. 

Είναι ένας γενικός οραματισμός που μπορεί να βοηθήσει κάθε πάθηση. Βάζετε ένα από τα μουσικά βιντεάκια που σας έχω δώσει για χαλάρωση να παίζει, ή οποιαδήποτε άλλη χαλαρωτική μουσική σας αρέσει, κλείνετε τα μάτια, και αναπνέετε από τη μύτη ήρεμα και βαθιά, χωρίς να σκέπτεστε τίποτα άλλο εκτός από τον αέρα που μπαίνει και βγαίνει από τα ρουθούνια σας. 
Αν σας έρχονται διάφορες σκέψεις, μη πιέζεστε να τις καταπνίξετε, κάντε τες και στη συνέχεια αφήστε τες να φύγουν ήρεμα, σαν συννεφάκια, και ξαναγυρίστε τη προσοχή σας στην ανάσα σας. Εάν τελειώσει στο μεταξύ η μουσική, μην ασχοληθείτε ξανά με αυτήν. 
Όταν νιώσετε πως μπορείτε να παρακολουθείτε χωρίς άλλες σκέψεις την αναπνοή σας, φέρτε στο νου σας την εικόνα που σας περιέγραψα προηγουμένως. Τη κίνηση και κυκλοφορία όλως των ενεργειών και των χημικών αντιδράσεων μέσα στο κορμί σας. 
Νιώστε τες σαν τις μέλισσες που τριγυρίζουν βουίζοντας μέσα στα λουλούδια της πορτοκαλιάς. Νιώστε τις ενέργειες να κινούνται από τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι τα μαλλιά σας, νιώστε όλα σας τα τμήματα να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν πληροφορίες. Απολαύστε όλον αυτό τον οργασμό κίνησης που γίνεται μέσα σας. Παρακολουθήστε τον για λίγο, νοιώθοντας πως όλα λειτουργούν όπως πρέπει. 
Αν νιώσετε πως κάπου τα πράγματα δεν πάνε καλά, εστιάστε την προσοχή σας στο μέρος αυτό του σώματός σας και στείλτε του αγάπη και κατανόηση. Κάτι εκεί έχει μπλοκάρει την ενέργειά σας. Με την προσοχή σας και την αγάπη σας μπορείτε να βοηθήσετε να ξεμπλοκαριστεί, όσο και αν αυτό σας φαίνεται παράξενο και ίσως και απίθανο. 
Δοκιμάστε, δεν έχετε άλλωστε τίποτα να χάσετε….

Συνήθως κάποια αρνητικά συναισθήματα είναι αυτά που δημιουργούν παρόμοια προβλήματα. Συναισθήματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε με τη λογική μας, άρα δεν φταίμε γι αυτά.  Αν ασχοληθούμε όμως λίγη ώρα με αυτόν τον τρόπο, κάθε μέρα, με τον οργανισμό μας, μπορούμε να τον βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε την υγεία μας. Εύχομαι κάποιοι από εσάς να με πιστέψουν και να δοκιμάσουν. Ενημερώστε με, ίσως μπορέσω να σας βοηθήσω περισσότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.