Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Άσκηση (31)

ΕΛΑΤΕ  ΝΑ  ΑΣΚΗΘΟΥΜΕ  ΛΙΓΟ...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Πόσες και πόσοι άραγε ανάμεσά σας έχουν αρχίσει να γυμνάζονται συχνά, μετά από τις συμβουλές μου;
Μη ξεχνάτε πως οι ορμόνες του στρες που παράγονται δυστυχώς συνεχώς, στην τόσο στρεσογόνο ζωή μας, θα κάψουν τα όργανά μας εάν δεν εκτονωθούν μέσα από την άσκηση και αυτό οδηγεί το κορμί μας σε ασθένειες.
Πρέπει οπωσδήποτε, σας το ξαναθυμίζω, να γυμναζόμαστε ή τουλάχιστον να περπατάμε γρήγορα επί μισή ώρα την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία μας απο το στρες. Δεν αρκεί να κάνουμε χαλάρωση και να τρώμε υγιεινά.
Το σώμα μας έχει φτιαχτεί για να κινείται και να τρέχει να γλυτώσει από τους εχθρούς, όπως όλα τα ζώα, και όχι για να κάθεται σε μία καρέκλα και να αναπαύεται. Η ανάπαυση βλάπτει την υγεία όσο και αν φαίνεται περίεργο, εκτός και αν είναι απαραίτητη μετά από κούραση ή άσκηση. Ακόμη και οι ασθενείς πρέπει να κινούνται όσο τους επιτρέπει η κατάστασή τους, προκειμένου να αναρρώσουν γρηγορότερα.
Όσοι ασχολείστε με τη κηπουρική, ασκείστε αρκετά εάν φροντίζετε με τις κινήσεις σας να γυμνάζετε όλους του μυς σας, όπως έχουμε ξαναπεί. Οι υπόλοιποι όμως;
Για εσάς τους υπόλοιπους διάλεξα σήμερα τα βήματα ενός πολύ απλού χορού προκειμένου να σας ξεσηκώσω να γυμναστείτε λιγάκι. Σηκωθείτε και δοκιμάστε τα, μαζί με τα παιδιά σας εάν έχετε. Επαναλάβετε το βίντεο τουλάχιστον 2-3 φορές πριν δοκιμάσετε κάποιο άλλο ακόμη από αυτή τη σειρά, που επίσης θα επαναλάβετε 2-3 φορές.
Με αγάπη
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.