Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (8)

Ας μην θυσιάζουμε το παρόν σε ένα αβέβαιο μέλλον...
Γεια σας
Τα λόγια τουΤσόπρα αναφορικά με το παρόν και το μέλλον που σε προηγούμενη ανάρτησή μου σας έγραψα θα ήθελα να συζητήσω σήμερα μαζί σας, γιατί στην δύσκολη αυτή εποχή που ζούμε νομίζω πως αυτά αποτελούν μια πολύ καλή και επίκαιρη συμβουλή για την υγεία μας και την ποιότητα της ζωής μας γενικότερα.
Να ζούμε στο παρόν. Να μην χαλάμε την ενέργειά μας αναμασώντας το παρελθόν ή αγωνιώντας για το μέλλον, που έτσι και αλλιώς κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πώς θα είναι αυτό. Αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να έχουμε ψυχική ηρεμία, ώστε να μη βλαφτεί η υγεία μας. Γιατί... τι να το κάνει κανείς ένα όμορφο μέλλον αν δεν έχει την υγεία του;

Το να ζει κανείς στο παρόν είναι ένα μεγάλο και δύσκολο θέμα, το καταλαβαίνω, είναι όμως το μόνο σίγουρο που έχουμε όλοι.
Η παρούσα στιγμή…. Και όμως…
Όλοι σχεδόν την αφήνουμε να φύγει χωρίς να την καταλάβουμε, να την απολαύσουμε, να την χρησιμοποιήσουμε για κάτι καλό για εμάς ή τους γύρω μας…. Την αφήνουμε να φύγει με το μυαλό μας γεμάτο ανησυχίες για ένα μέλλον που από τη φύση του είναι αβέβαιο, ή με αναδρομές στο παρελθόν γεμάτες αν…. Αν έκανα τότε αυτό… Αν έλεγα εκείνο… κ.λ.π. Άσκοπες σκέψεις, άσκοπο χάσιμο ενέργειας και χρόνου. Χρόνου πολύτιμου, γιατί η ζωή μας είναι μικρή και θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στον χρόνο αυτό που έχουμε στην διάθεσή μας ο καθένας. Ότι καλύτερο τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας.

Φροντίστε να ζείτε τις στιγμές σας, γιατί είναι ανεπανάληπτες. Ποτέ δεν θα ξαναγυρίσουν ολόιδιες για να μπορέσετε να τις απολαύσετε. Απολαύστε το φως του ήλιου αυτής της συγκεκριμένης μέρας… το κελάιδισμα των πουλιών… την μουσική του αέρα… τα σύννεφα στον ουρανό… την μυρωδιά του φαγητού σας… την γεύση του… την αγκαλιά των δικών σας προσώπων… την αγάπη που διακρίνετε στα μάτια κάποιων ανθρώπων ή και ζώων… ότι μπορεί να απολαύσει ο καθένας.
Απολαύστε, με ευγνωμοσύνη για την φύση, το σύμπαν ή τον Θεό (ότι πιστεύει ο καθένας) που σας το χάρισε, ότι θεωρείτε αυτή τη στιγμή καλό για εσάς, ώστε να έχετε θετικό αποτέλεσμα στην υγεία σας.
Και με καρδιά γεμάτη αγάπη και συμπόνια φροντίστε κάθε στιγμή σας να προσφέρει επίσης κάτι θετικό και σε κάποιο άλλο ον, ζώο ή άνθρωπο, ακόμη και φυτό. Μην αφήνετε τις στιγμές σας να πηγαίνουν χαμένες χωρίς να χαρίζουν τόσο σε εσάς όσο και στους γύρω σας κάποιο θετικό συναίσθημα, που θα οδηγεί τον οργανισμό τον δικό σας και όσων βρίσκονται κοντά σας σε ενεργειακή εναρμόνιση (coherence) για την οποία έχουμε μιλήσει επανειλημμένα σε άλλη στήλη.
Πάψτε να αγωνιάτε για ένα αβέβαιο μέλλον. Μείνετε γεροί (ψυχικά και σωματικά) για να μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αυτό το μέλλον όταν γίνει παρόν, όπως και αν είναι αυτό.
Αυτός πρέπει να είναι αυτή την εποχή ο στόχος μας και από αυτόν τον στόχο προσπαθούν όλοι να μας αποπροσανατολίσουν. Γιατί ήρεμοι και γεροί (ψυχικά και σωματικά) άνθρωποι δεν είναι εύκολο να χειραγωγηθούν. Ο ήρεμος νους οδηγεί σε σωστές σκέψεις και αποφάσεις πράγμα που δεν αρέσει σε όσους προσπαθούν να μας επιβληθούν.
Ας το έχουμε αυτό κατά νου…
Με αγάπη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.