Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ολιστική ή Ενοποιημένη Ιατρική (13)

Μασάζ : Προσφέρει απλή μυϊκή χαλάρωση ή κάτι περισσότερο;
Από το βιβλίο "Energy medicine" του Oschman
Γεια σας φίλοι μου
Θυμόσαστε στη στήλη «ο μυστικός κόσμος του κορμιού μας/ το κύτταρο» στο άρθρο 9 που σας είχα μιλήσει για τον κυτταροσκελετό; Το διατατικό αυτό δίκτυο που αποτελεί τον σκελετό των κυττάρων; Θυμόσαστε μήπως και το δίκτυο που συνδέει όλους τους κυτταροσκελετούς μεταξύ τους   και που μαζί με αυτούς αποτελεί την λεγόμενη ζώσα ουσία (living matrix); ένα δίκτυο που αποτελείται από στοιχεία που εμφανίζουν το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο (λόγω της κρυσταλλικής υφής τους) και μεταφέρει απ’ άκρη σ’ άκρη του σώματός μηνύματα με τη μορφή ηλεκτρικών σημάτων; Θυμάστε που σας είχα πει πως λόγω αυτού του πιεζοηλεκτρικού φαινομένου  το σχήμα αυτού του δικτύου (ζώσα ουσία) αλλάζει όταν ενεργήσουν επάνω του ηλεκτρικά πεδία, ενώ μηχανικά ερεθίσματα που οδηγούν σε αλλαγές στο σχήμα του, αλλάζουν την ηλεκτρική του κατάσταση;
Ε λοιπόν, αυτή η ιδιότητα του δικτύου αυτού που ενώνει όλα τα κύτταρά μας μεταξύ τους, απέδειξε φίλες και φίλοι μου πως το μασάζ, πανάρχαια θεραπευτική τεχνική, δεν χαλαρώνει απλά τους μυς, όπως πίστευαν (και ακόμη δυστυχώς πιστεύουν) πολλοί κλασικοί γιατροί, αλλά αντίθετα μεταφέρει πληροφορίες με την μορφή ηλεκτρικών σημάτων σε κάθε απομακρυσμένο σημείο του κορμιού, μέσω της άσκησης πιεστικής δύναμης στον κυτταροσκελετό των μυϊκών κυττάρων και γενικότερα στη ζώσα ουσία.
Αν μάλιστα το μασάζ γίνει σε σημεία του κορμιού που σύμφωνα με μία άλλη πανάρχαια εκπληκτική θεραπευτική τεχνική, τον βελονισμό, υπάρχουν κομβικά σημεία απ όπου ξεκινούν ενεργειακοί δρόμοι, τότε το μασάζ (μασάζ «σιάτσου») αποκτά ακόμη μεγαλύτερες θεραπευτικές ιδιότητες, πιθανόν.
Είναι δυνατόν δηλαδή σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες να εξηγηθεί πολύ καλά η θεραπευτική δύναμη του μασάζ σαν ένας τρόπος που ξεμπλοκάρει κανάλια ενέργειας μέσα στο κορμί μας τα οποία για κάποια αιτία (εξωτερική ή ψυχογενή) είχαν μπλοκαριστεί, διευκολύνοντας έτσι την φυσιολογική ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα και εξασφαλίζοντας υγεία.     
Μετά την πρόοδο της βιολογίας λοιπόν, η ιατρική αρχίζει να ανακαλύπτει μία – μία τις πανάρχαιες θεραπευτικές μεθόδους που μέχρι τώρα τις ονόμαζε «εναλλακτικές», να αποδεικνύει την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητά τους με σοβαρές έρευνες και να τις περιλαμβάνει στην φαρέτρα των θεραπευτικών της τεχνικών σαν «συμπληρωματικές» θεραπείες.
Μία τέτοια πρόσφατη έρευνα έγινε η αιτία να γράψω και αυτό το άρθρο. Πρόκειται για έρευνα που έγινε στην Αμερική και  δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου 2011 στο Annals of Internal Medicine. Σε αυτή ερευνητές από την Ουάσιγκτον και το Όρεγκον βρήκαν  πως δύο τύποι μασάζ που ερεύνησαν (διαρθρωτικό, χαλαρωτικό), είχαν καλύτερα αποτελέσματα στην οσφυαλγία από τα συνήθη παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά φάρμακα!..
Τα εκπληκτικά αποτελέσματα, ίδια και για τα δύο είδη μασάζ, επιτεύχθηκαν με μία ώρα μασάζ την εβδομάδα επί 10 εβδομάδες και διήρκεσαν τουλάχιστον έξι μήνες!
Μη ξεχνάτε λοιπόν φίλες και φίλοι μου πως δεν είναι τα φάρμακα πανάκια, όπως έχουν προσπαθήσει να μας πείσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Όπου υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, εκμεταλλευθείτε τις για να αποφύγετε τις παρενέργειες που δυστυχώς όλα τα φάρμακα έχουν, φροντίζοντας έτσι το καλό του οργανισμού σας. Αυτού του οργανισμού που σύμφωνα με την μοντέρνα βιολογία ξέρουμε, με βεβαιότητα τώρα πια, πως είναι ένας κόμβος ενεργειακός!... 
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.