Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (7)

Τα φάρμακα του στομάχου δεν είναι ακίνδυνα!...
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Για τις αντλίες πρωτονίων, τα  φάρμακα που χρησιμοποιούνται πολύ για την υπεροξύτητα του στομάχου, όπως τα γνωστά  nexium και losec, και που ευθύνονται για κατάγματα οστών όταν τα παίρνετε για πολύ καιρό, σας είχα μιλήσει παλαιότερα στη στήλη «το ξέρετε ότι». Τα αρθράκια αυτά μπορείτε να ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ και εδώ.
Σε μία πολύ πρόσφατη έρευνα τώρα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Medical Journal στις 31 Ιανουαρίου του 2012, όσα τότε σας είχα πει επαληθεύτηκαν για άλλη μια φορά, όταν διαπιστώθηκε  πως σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες  που έπαιρναν τέτοια φάρμακα για περισσότερα από δύο συνεχή χρόνια, αυξήθηκαν κατά 35% (πολύ σημαντικό ποσοστό) τα κατάγματα του ισχίου. Ο κίνδυνος γινόταν μεγαλύτερος αν αυτές ήταν καπνίστριες, και αυξανόταν με τα χρόνια λήψης των φαρμάκων.
Οι υπεύθυνοι αυτής της έρευνας υποστηρίζουν, πως τα κατάγματα αυτά οφείλονται στην αύξηση της έκκρισης της ορμόνης γαστρίνης που κάνουν τα πιο πάνω φάρμακα, η οποία εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου, και αλλάζει την λειτουργία των οστεοκλαστών (τα κύτταρα του οστού που οδηγούν σε λύση του (καταστροφή), σε αντίθεση με τους οστεοβλάστες που είναι τα κύτταρα του οστού που το επιδιορθώνουν).
Μη ξεχνάτε όμως φίλες και φίλοι μου το θαυματουργό μέλι με κανέλα που όπως σας έχω πει παλαιότερα (μπορείτε να το ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ) κάνει την ίδια δουλειά στα συμπτώματα του στομάχου σας με τα φάρμακα αυτά, χωρίς όμως καμία παρενέργεια. Αντίθετα ενισχύει την λειτουργία του οργανισμού σας γενικότερα με την σημαντική του αντιοξειδωτική δράση.
Η δόση μελιού του πιο πάνω άρθρου μπορεί να γίνει 1 κουταλιά σούπας μέλι πασπαλισμένο με αρκετή κανέλα το βράδυ πριν τον ύπνο και  1 το πρωί πριν το πρόγευμα εάν συγχρόνως φροντίζετε τα γεύματά σας να είναι ελαφρά και υγιεινά.
Συζητήστε το με τον γιατρό σας και δοκιμάστε το. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.