Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ (7)

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ - ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ (7)
Γειά σας φίλοι μου
Έναν καινούργιο οραματισμό θα σα δώσω σήμερα. Προέρχεται από το βιβλίο «30 Scripts for relaxation imagery and inner healing» και ανήκει στον John Zach. Βοηθάει στο να αλλάξετε κάποια άσχημη συνήθεια, όπως να κόψετε το κάπνισμα, να σταματήσετε την πολυφαγία κ.λ.π. Μη ξεχνάτε όμως, πως όλοι οι οραματισμοί δεν βοηθούν εξ ίσου όλους τους ανθρώπους, γι αυτό μην απογοητεύεστε αν δοκιμάσετε και δεν έχετε αποτέλεσμα. Με κάποιον άλλο οραματισμό μπορεί να τα καταφέρετε καλύτερα. Σημασία έχει να ξεκινάτε με καλή θέληση και πίστη στο αποτέλεσμα και να έχετε βέβαια και την απαραίτητη υπομονή. Δεν είναι οι οραματισμοί χαπάκια που δρουν σε μερικές ώρες, μην το ξεχνάτε. Χρειάζονται αρκετές επαναλήψεις μέχρι να δείτε τη διαφορά στη συμπεριφορά σας.

ΑΛΛΑΓΗ  ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ
1. Κάθεστε αναπαυτικά, και αρχίζετε όπως πάντα να χαλαρώνετε, με τις οδηγίες που σας έχω δώσει στην Ενεργειακή εναρμόνιση 1 ή 2, ανάλογα με το στάδιο εξάσκησής σας.
2. Όταν νοιώσετε αρκετά χαλαροί και έτοιμοι, φαντάζεστε τον εαυτό σας να βρίσκεται σε ένα μεγάλο δωμάτιο, όπου υπάρχουν τρεις τηλεοράσεις. Η πρώτη δείχνει τον εαυτό σας να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που σας ενοχλεί και θέλετε να τον αλλάξετε, η δεύτερη τον εαυτό σας να μαθαίνει να αλλάζει συμπεριφορά και η τρίτη τον εαυτό σας απαλλαγμένο από την άσχημη συνήθεια να ευχαριστιέται την καινούργια του προσωπικότητα και να απολαμβάνει τον νέο τρόπο ζωής του.
3. Ανάβετε την πρώτη τηλεόραση τώρα, και παρακολουθείτε τον εαυτό σας να συμπεριφέρεται με τον αυτόν τον τρόπο που εσείς θέλετε να αλλάξετε. Παρατηρείστε όλες τις λεπτομέρειες που δείχνουν τα σημεία αυτής της συμπεριφοράς που σας ενοχλούν. Αφού κατανοήσετε τι σας ενοχλεί σε αυτή τη συμπεριφορά σας και γιατί, σβήστε αυτή την τηλεόραση.
4. Ανάβετε τώρα την δεύτερη τηλεόραση. Παρακολουθείτε τον εαυτό σας να μαθαίνει να συμπεριφέρεται διαφορετικά και πιο υγιεινά. Όταν νοιώσετε πως μάθατε αρκετά για την καινούργια σας συμπεριφορά, σβήστε και αυτή τη τηλεόραση.
5. Ανάβετε τέλος τη Τρίτη τηλεόραση. Σε αυτή βλέπετε τώρα τον εαυτό σας να συμπεριφέρεται με τον καινούργιο τρόπο που σας αρέσει και να απολαμβάνει την καινούργια ζωή του.
6. Καθώς βλέπετε και ακούτε αυτή τη τρίτη ταινία, πηδήξτε και εσείς μέσα στην οθόνη και γίνετε ένα με τον καινούργιο εαυτό σας. Νοιώστε πώς είναι να αισθάνεται κανείς ότι πέτυχε αυτό που επιθυμούσε, και απολαύστε τον καινούργιο ευτυχισμένο εαυτό σας….. Στη συνέχεια βγείτε έξω από την οθόνη και κλείστε τη τηλεόραση.
7. Μετρήστε αργά –αργά τώρα, από το ένα έως το πέντε, στο τρία πείτε στον εαυτό σας να ανοίξει τα μάτια του και στο πέντε πείτε στον εαυτό σας πως ξύπνησε και είναι πιο ήρεμος, γερός και ευτυχισμένος από πριν. Τεντωθείτε αν νοιώθετε την ανάγκη και γυρίστε πάλι στις δραστηριότητές σας.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.