Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (3)

Γεια σας φίλοι μου
Όμορφα και ενδιαφέροντα νέα από την έρευνα για τον καρκίνο σε ποντίκια, έχω να σας πως σήμερα.
Ερευνητές διαπίστωσαν πως μεταφέροντας ζώα που έπασχαν από καρκίνο (μελάνωμα ή καρκίνο παχέος εντέρου) σε μεγαλύτερο χώρο όπου ζούσαν περισσότερα ζώα μαζί και είχαν πολύ περισσότερα παιχνίδια για να ασχολούνται, το μέγεθος των όγκων τους υποχώρησε σε σημαντικό βαθμό (σμίκρυνση κατά 43%) και ένα ποσοστό των ζώων (5%) παρουσίασαν αυτόματα πλήρη ίαση!!!
Η έρευνα δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο στο 9ο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Cell . Οι ερευνητές μετά από μέτρηση διαφόρων ορμονών στα ζώα, πιστεύουν πως αιτία της σημαντικής αυτής βελτίωσης της νόσου είναι αφενός το μικρής διάρκειας στρες που το καινούργιο περιβάλλον με τα νέα παιχνίδια προκαλούσε στα ζώα (όσοι έχετε διαβάσει το βιβλίο μου θα καταλαβαίνετε καλά τη σημαίνει αυτό) και αφετέρου η κοινωνικότητα, αφού στον καινούργιο χώρο ζούσαν περισσότερα ζώα μαζί.
Μετά από τα σημαντικά αυτά αποτελέσματα, οι ερευνητές θεωρούν πως η αντιμετώπιση του καρκίνου δεν πρέπει να μένει πια μόνον στις επεμβάσεις, τη χημειοθεραπεία και τις ακτινοβολίες, αλλά και στην αλλαγή του περιβάλλοντός των ασθενών, ώστε αυτό να τους προσφέρει πνευματικά και κοινωνικά ερεθίσματα.
Με αγάπη


Πηγή: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20603014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.