Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Υγιεινή διατροφή/καρκίνος (2)

Γεια σας
Ευχάριστα νέα για τα μανιτάρια έχω σήμερα, φίλοι μου, να σας πω. Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Ανθρώπινης Διατροφής Jean Mayer USDA στο Πανεπιστήμιο Tufts, στην Αμερική, βρέθηκε πως τα μικρά λευκά μανιτάρια, αυτά που συνήθως βρίσκουμε σε όλα τα ράφια των σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα, έχουν την ικανότητα να ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, πολεμώντας τα  μικρόβια και τον καρκίνο!. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα μανιτάρια αυτά, διεγείρουν την παραγωγή των δενδριτικών κυττάρων από τον μυελό τοων οστών, των κυττάρων δηλαδή από τα οποία παράγονται στη συνέχεια τα Τ-λεμφοκύτταρα. Αυτά είναι τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας που παίζουν ρόλο όχι μόνον στην αντιμετώπιση εχθρικών κυττάρων (ιών και μικροβίων) αλλά και του καρκίνου.
Στην ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Nutrition οι πιο πάνω ερευνητές είπαν πως στην έρευνά τους βρήκαν πως τα αποτελέσματα αυτά των μανιταριών επάνω στο ανοσοποιητικό, ήταν ανάλογα με τη ποσότητα των μανιταριών που καταναλώθηκε.
Αυτή η ποσότητα, σύμφωνα με μία άλλη ερευνητική ομάδα από την Καλιφόρνια (Ερευνητικό Κέντρο City of Hope's Beckman στο Duarte),που δημοσίευσε μία δική της μελέτη στο περιοδικό Cancer Research, προκειμένου να υπάρχουν θεραπευτικά αποτελέσματα είναι 100 γραμ. την ημέρα. Οι ερευνητές θεωρούν πως τα μανιτάρια αυτά πρέπει να μπουν στη διατροφή όλων, όσων θέλουν να προφυλαχθούν ή και να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο του μαστού, ειδικά την ορμονο- εξαρτώμενη μορφή του.
Θυμήθηκα τώρα, πως έχω μία πολύ ωραία και εύκολη συνταγή με τέτοια μανιτάρια, και μάλιστα ωμά. Θα σας την δώσω σύντομα.
Με αγάπη


Πηγές :  http://naturalnews.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.