Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (2)


Γεια σας φίλοι μου
Τα νεότερα ιατρικά νέα για μία πάθηση που παιδεύει συχνά πολύ κόσμο θα σας ανακοινώσω σήμερα.
Πρόκειται για την γνωστή σε όλους σας οσφυαλγία και ισχιαλγία. Μέχρι πρότινος η πρώτη σύσταση του γιατρού σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν «ανάπαυση», όπως ίσως γνωρίζετε οι περισσότεροι. Αυτό καθήλωνε πολλούς στο κρεβάτι για μεγάλα διαστήματα, πράγμα καθόλου υγιεινό γενικότερα, γιατί η ακινησία οδηγεί τους μυς σε χαλάρωση. Κάποιοι λοιπόν ερευνητές αποφάσισαν να διαπιστώσουν με μετρήσεις και στατιστικά δεδομένα κατά πόσο αυτή η αντιμετώπιση της νόσου είναι σωστή.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ανάπαυση δεν φαίνεται να παίζει κανένα ρόλο στην βελτίωση της κατάστασης, αντίθετα μάλιστα φαίνεται να υπερτερεί ελαφρά, σε αποτέλεσμα, το να μένει κανείς δραστήριος…..
Δεν χρειάζεται λοιπόν φίλοι μου να καθηλώνεστε στο κρεβάτι όταν παθαίνετε οσφυαλγία ή ισχιαλγία. Την ορθοστασία θα πρέπει να αποφεύγετε αλλά το περπάτημα δεν σας βλάπτει, αντίθετα μπορεί και να σας βοηθήσει. Θα χρειαστούν βέβαια και άλλες πολλές έρευνες για να γίνουν απόλυτα αποδεκτές αυτές οι απόψεις απο το σύνολο της ιατρικής κοινότητας, αλλά και η δική μου εμπειρία από ασθενείς και τον εαυτό μου, συμφωνεί με τις πιο πάνω απόψεις.
Αν μάλιστα θελήσουμε να το πάμε το πράγμα λίγο ακόμη πιο μακριά, και έξω από την κλασσική ιατρική, θα πρέπει να τονίσουμε πως κάθε πόνος, είναι ένα σημάδι του κορμιού μας για κάποια διαταραχή. Δεν ταυτίζεται αναγκαστικά πάντα το σημείο του πόνου με του σημείο της διαταραχής. Μπορεί να πονάω δηλαδή στη μέση μου επειδή στο σημείο αυτό το σώμα μου είναι πιο ευάλωτο στην παραγωγή του πόνου, αλλά ο λόγος που πονάω, να είναι κάποιο αρνητικό μου συναίσθημα, ανεπιθύμητες καταστάσεις από τις οποίες θα ήθελα να ξεφύγω κ.λ.π. Αυτά βέβαια με τη προϋπόθεση πως δεν υπάρχει οργανική βλάβη που να δημιουργεί τον πόνο. Αν δηλαδή έχω επιβεβαιώσει με έλεγχο (αξονική) πως δεν υπάρχει πρόπτωση δίσκου (δισκοκήλη) και πίεση νεύρου.
Αν λοιπόν παθαίνετε οσφυαλγία ή ισχιαλγία χωρίς να έχετε σοβαρή βλάβη στη μέση σας, πράγμα που συμβαίνει στους περισσότερους ( τα γνωστά «άλατα» και οι «στενώσεις» δεν μετράνε…) θα πρέπει να σκεφθείτε σοβαρά τι θέλει να σας πει το σώμα σας, τι σας ζητάει να προσέξετε και να αλλάξετε στη ζωή σας.
Μία νέα μέθοδος ενεργειακής ψυχολογίας, η EFT, που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις, να σας βοηθήσει πολύ να βρείτε την αιτία και να ξεπεράσετε τον πόνο σας.
Θα σας μιλήσω για τη μέθοδο αυτή στην ενότητα της Ολιστικής Ιατρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.