Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (4)

Γεια σας φίλοι μου
Τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες των παιδιών και εφήβων συνέδεσε με την έλλειψη άσκησης, την αύξηση του βάρους και το κάπνισμα, πρόσφατη έρευνα Νορβηγών Πανεπιστημιακών συναδέλφων, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology στις 18 Αυγούστου (Neurology. 2010;75:712-717).
Οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους τονίζουν πως μετά τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα πρέπει οι πιο πάνω καταστάσεις να θεωρηθούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση πονοκεφάλων και ημικρανιών στους νέους και θα πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν στη προσπάθεια καταπολέμησης των συμπτωμάτων αυτών.
Ήταν αρκετά μεγάλο το ποσοστό των εφήβων που δεν γυμναζόντουσαν στην έρευνα αυτή ( 31%) και 19% και 16% αντίστοιχα, τα ποσοστά αυτών που κάπνιζαν ή ήταν υπέρβαροι. Αυτές οι καταστάσεις, όπως φάνηκε στην μελέτη, αποτελούν η κάθε μία τους, ανεξάρτητα, παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση των πονοκεφάλων, αλλά και ο συνδυασμός τους.
Οι συγγραφείς μάλιστα της μελέτης λένε, πως επειδή οι καταστάσεις αυτές συσχετίσθηκαν με όλα τα είδη πονοκεφάλων και όχι με ένα είδος ιδιαίτερα, πιθανόν αυτό να δείχνει πως αυτές επηρεάζουν όχι τους πονοκεφάλους ειδικά, αλλά τον πόνο γενικότερα, πράγμα που χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί.
Τα αποτελέσματα αυτής της Νορβηγικής έρευνας, συμφωνούν με αυτά μιας παλιότερης Γερμανικής, από Πανεπιστήμιο του Μονάχου, στην οποία οι ερευνητές είχαν καταλήξει πως η άσκηση και η αποχή από το αλκοόλ, το κάπνισμα και τον καφέ, προλαμβάνουν τους πονοκεφάλους στους εφήβους.
Όσοι έχετε νεαρούς ή νεαρές με πονοκεφάλους στην οικογένεια, λοιπόν, μπορείτε να βοηθήσετε να βελτιωθεί η κατάστασή τους με αυτές τις πληροφορίες.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.