Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/υγεία (5)

 Γεια σας φίλοι μου
Ένα καινούργιο φάρμακο για την αύξηση της «καλής» μας χοληστερίνης, που μας προστατεύει από τις καρδιοπάθειες, θα σας πω σήμερα. Ερευνητές γιατροί διαπίστωσαν πως για να το πετύχουμε αυτό δεν χρειάζεται να πιούμε χάπια, αλλά να γελάμε περισσότερο….. Οι ασθενείς που έκαναν θεραπεία γέλιου, αύξησαν το ποσό της «καλής» χοληστερίνης στο αίμα τους σημαντικά σε πρόσφατη σχετικά μελέτη. Είναι γνωστό από χρόνια πως τα θετικά συναισθήματα που προκαλεί το γέλιο βοηθούν την υγεία, δεν υπήρχαν όμως σοβαρές αποδεικτικές έρευνες για το θέμα αυτό.
Οι πιο πάνω ερευνητές στη συγκεκριμένη μελέτη ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να διαλέξουν τις κωμικές ταινίες που έβρισκαν πιο αστείες και τους ζήτησαν να τις παρακολουθούν μισή ώρα κάθε μέρα επί 12 μήνες. Τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο στη Νέα Ορλεάνη πριν ένα χρόνο έδειξαν αύξηση στη «καλή» χοληστερίνη κατά 25% μετά τους 12 αυτούς μήνες, ενώ στην ομάδα ελέγχου που έπαιρναν μόνο φάρμακα για τον ίδιο σκοπό η ελάττωση ήταν μόνον 3%!!!...
Η ομάδα που παρακολουθούσε τις κωμωδίες εμφάνισε και πτώση κατά 66% στο ποσό ενός άλλου δείκτη, της CRP( C-αντιδρώσα πρωτεΐνη) που δείχνει τον βαθμό φλεγμονής στο σώμα, που αυξάνει και πάλι τον κίνδυνο για καρδιακά επεισόδια. Το αντίστοιχο ποσοστό πτώσης της CRP στην ομάδα που έπαιρνε τα φάρμακα ήταν μόνον 26%.
Γελάτε λοιπόν φίλοι μου, όσο μπορείτε. Μακραίνετε έτσι τη ζωή σας…..
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.