Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Υγιεινή διατροφή (6)

Γεια σας φίλοι μου
Σε μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, μελετήθηκαν 233 υγιείς μεσήλικες γυναίκες και παρακολουθήθηκαν αρχικά επί τέσσερες εβδομάδες ως προς την διατροφή τους. Στη συνέχεια μοιράστηκαν αυτές τυχαία, σε τρεις ομάδες: μία ομάδα ελέγχου, μία ομάδα που έτρωγε ψωμί σταρένιο ολικής άλεσης και μία ομάδα που έτρωγε ψωμί από σιτάρι ολικής άλεσης και βρώμη επί 12 εβδομάδες. Οι ερευνητές μελέτησαν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη καρδιακή λειτουργία, όπως δείκτες φλεγμονής, ευαισθησία στην ινσουλίνη, επίπεδα χοληστερίνης και αρτηριακή πίεση.
Στις 205 γυναίκες που ολοκλήρωσαν την έρευνα, οι ερευνητές βρήκαν πως υπήρξε μία σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης (6 mmHg) στις ομάδες που έτρωγαν προϊόντα από δημητριακά ολικής άλεσης, πράγμα που όπως επισημαίνουν οι ερευνητές μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο. Συστήνουν λοιπόν σε όλους, διατροφή με λίγες θερμίδες και πλούσια σε ολικής άλεσης δημητριακά, ώστε να προλαμβάνεται η καρδιακή βλάβη.
Εγώ σας τα έχω πει από καιρό, αλλά χαίρομαι που όλο και περισσότερο δημοσιεύονται ιατρικές έρευνες που αποδεικνύουν τη σημαντική συμμετοχή της σωστής διατροφής στην υγεία μας. Βάλτε στη διατροφή σας τους αναποφλοίωτους σπόρους και τα προϊόντα τους, όχι μόνον τα δημητριακά, αλλά και το ρύζι  (ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά) και καταργείστε όλα τα άσπρα. Ασπρη ζάχαρη, άσπρο ρύζι, άσπρο ψωμί, άσπρα ζυμαρικά. Θα δείτε τότε και την πίεσή σας να πέφτει, και τη χοληστερίνη σας αλλά και το βάρος σας. Δοκιμάστε το, δεν έχετε να χάσετε τίποτα….. και ενημερώσε με, αν δεν σας κάνει κόπο. 
Με αγάπη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.