Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (2)

Γεια σας φίλοι μου
Οι επιστήμονες έφτιαξαν «ξηρό νερό» , όπως πρόσφατα διάβασα. Νερό δηλαδή σε …. σκόνη!
Μάλιστα μη σας φαίνεται περίεργο. Κάθε σωματίδιο αυτού του νερού, αποτελείται από μία σταγόνα νερού τυλιγμένη με σκόνη διοξειδίου του πυριτίου (silica). Στην ουσία δηλαδή το ξηρό νερό είναι κατά 95%, υγρό νερό.
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το ξηρό νερό μπορεί να βοηθήσει στην υπερθέρμανση του πλανήτη, δεσμεύοντας το διοξείδιο του άνθρακα που προέρχεται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τα πειράματα έδειξαν πως τον ξηρό νερό είναι πάνω από τρεις φορές καλύτερο σε απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από το κανονικό νερό. Έχει την ικανότητα επίσης να κατακρατεί μεθάνιο και μπορεί έτσι να φανεί χρήσιμο και στην εκμετάλλευση των ενεργειακών δυνατοτήτων αυτού του φυσικού αερίου.
Ο Δρ Μπεν Κάρτερ από το Πενπιστήμιο του Λίβερπουλ παρουσίασε την έρευνά του επάνω στο ξηρό νερό, στην 24η Εθνική Συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών, στην Βοστώνη. Εκεί η ομάδα του παρουσίασε και άλλη μία χρήση του ξηρού νερού. Αυτή του καταλύτη για την επιτάχυνση χημικών αντιδράσεων μεταξύ χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ευρέως στη κατασκευή φαρμάκων και τροφίμων. Και το ενδιαφέρον είναι πως με το ξηρό νερό δεν χρειάζεται το μίγμα ανακάτεμα πράγμα που κάνει πολύ πιο εύκολες και γρήγορες τις αντιδράσεις.
Είναι πράγματι μία μεγάλη καινοτομία στη χημεία η κατασκευή αυτού του ξηρού νερού και προφανώς οι εφαρμογές του στα χρόνια που έρχονται όλο και θα αυξάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.